'NISTE DOBRODOŠLI NA VAŠE MORE' / Hrvatski ugostitelj se našalio s Orbanom i Mađarima, prijeti mu kazna od 200.000 kuna: 'Svi me na Balkanu znaju po satiri'

Image
Foto: Instagram

'Dolazila je policija više puta, saznao sam da će podnijeti prijavu, tražio sam zapisnik, nisam ga dobio odmah, ali mi se javio i odvjetnik da bi me besplatno zastupati', rekao je Jakov Jakša Begović

25.6.2022.
18:47
Instagram
VOYO logo

66-godišnji kapetan i ugostitelj s Pelješca, Jakov Jakša Begović, mogao bi dobiti 200.000 kn kazne jer se satirom "obračunao" s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Kako piše RTL, dobio je na tisuće mailova, prijetnje telefonom, u jednom danu preko Google reviewsa snizili su mu ocjenu za "Tuna bar" skoro na čistu jedinicu.

Naime, dok je Orban svojim izjavama svojatao naše more, Jakša Begović je kredom napisao: "Mađare ne služimo. Niste dobrodošli na vaše more. Ako dovedete Hernádija dobro ste došli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetila ga policija

Nekom je to loše sjelo, pa je ugostitelju zakucala policija. "Dolazila je policija više puta, saznao sam da će podnijeti prijavu, tražio sam zapisnik, nisam ga dobio odmah, ali mi se javio i odvjetnik da bi me besplatno zastupati", govori za RTL.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da zakon o sprječavanju diskriminacije propisuje novčane kazne, a sporna ploča je pred njegovim "Tuna barom" u Trpnju na Pelješcu, kazna za pravnu osobu je daleko viša nego za fizičku - od pet do 30.000 kuna za fizičku osobu, a za obrt od 10.000 do 200.000 kuna.

"Svi me na Balkanu znaju po mojoj satiri. Kad bih dobio lošu ocjenu za Tuna bar, ali ne zbog hrane, nego nećeg trećeg, odlučio sam sve okrenuti na šalu i naopako", kaže Jakša Begović za RTL koji je zabavljao raznim napisima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo odličnog kuhara kojeg ne bi preporučili", "ako ste nezadovoljni poslugom, dovedite je drugi put sa sobom" ili "ako ste sa pasom brnjica je jedino vama obavezna", "Ni kad smo zatvoreni HDZ-ovce ne poslužujemo, a SDP-ovce pogotovo, ostale da ni ne spominjemo, nemamo pametnijeg posla", "Ne ulazi ako si cijepljen, ako nisi pogotovo", "Po uputama stožera od sutra ujutro smo zatvoreni, a popodne nismo otvoreni".

Jakov je u međuvremenu, otkako je stigla prijava, postao medijska zvijezda, pa i mađarska. Njihovi novinari zovu ga, rade priče, a kad objave tablu s porukom za Mađare odrežu donji dio u kojem spominje Hernandija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike