DALA OSTAVKU ZBOG IZJAVE HDZ-ovog GRADONAČELNIKA: / 'Prozivao me zbog nacionalnosti!'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić
9.12.2016.
13:47
PIXSELL, Marko Prpić
VOYO logo

Članovi zajedničkog kluba vijećnika, Marina Novaković-Matanić i Nikola Badovinac iz HNS-a i Snježane Kirinić iz Hrvatskih laburista, održali su danas konferenciju za novinare u povodu izjave gradonačelnike Damira Jelića na jučerašnjem Gradskom vijeću na račun Novaković-Matanić, koja se usprotivila donaciji teretnog vozila gradskog poduzeća "Čistoće" Općini Vojnić. Jelić je rekao: "S obzirom na vaše podrijetlo čudi me da nemate emotivan odnos prema kraju iz kojeg pripadate, a to je prezime i to me čudi, obično čovjeka nešto veže po pitanju tih ljudi. Govorim što mislim, gdje je problem?"

Image
DAMIR JELIĆ: /

Neću u utrku za šefa stranke, podržavam Karamarka

Image
DAMIR JELIĆ: /

Neću u utrku za šefa stranke, podržavam Karamarka

'Uplitanje gradonačelnika u nečiju narodnost je bezobrazno'

Novaković-Matanić je rekla danas da se ona usprotivila davanju imovine Grada Karlovca drugim jedinicama lokalne samouprave bilo gdje u Hrvatskoj. Deplasirano je u nedostatku argumenata pozivati mene na senzibilitet prema svome podrijetlu, rekla je te dodala da je njezino podrijetlo karlovačko, za razliku od gradonačelnikovog, te napomenula da njoj njegovo podrijetlo nije važno, nego njegov rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uplitanje jednog gradonačelnika u narodnost i podrijetlo bilo kojega građanina je bezobrazno prema svima, a jučer prema meni. To što se on na kraju išao ispričavati, meni ništa ne znači," rekla je Novaković-Matanić. Izrazila je nadu da će oni, koji se bave zaštitom ljudskih prava upozoriti gradonačelnika, a njega je pozvala na ispriku svim građanima.

Nije mu prvi put

Rekla je da to nije prvi put da se susreće s takvim njegovim ponašanjem te navela kako joj je za njezina prvog mandata potpredsjednice Gradskog vijeća "dao Majku Božju", na što mu je, ispričala je, rekla da živimo u sekularnoj državi i da joj ne može davati vjerska obilježja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra nedopustivim i to što je Jelić jučer bez obrazloženja odbacio svih 28 amandmana oporbe na prijedlog gradskog proračuna za 2017. godinu. Prozvala je predsjednika Gradskog vijeća Damira Mandića za dopuštanje takvog ponašanja gradonačelnika i direktora gradskih tvrtki prema vijećnicima, te zbog toga što nije reagirao na diskriminirajuću Jelićevu izjavu.

Prešla iz SDP-a u HNS

Novaković-Matanić, koja je nedavno iz SDP-a zajedno s Badovincem prešla u HNS, rekla je kako je njezinu odluku da da ostavku na funkciju potpredsjednice Gradskog vijeća "dodatno ojačalo" to što očekuje da će je SDP optužiti da će ona i Badovinac sad koalirati s HDZ-om, što, kategorički je ustvrdila, neće učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknula je da funkcija potpredsjednika Gradskog vijeća nije rezervirana za njezinu bivšu stranku SDP nego pripada oporbi te očekuje da na će njezinog nasljednika na toj dužnosti predložiti, odnedavno pojačan, Klub vijećnika HNS-a, Hrvatskih laburista i nezavisnog vijećnika Davora Petračića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo