Ovrhom mu sjeli na račun zbog tuđih tablica!

4.7.2012.
10:29
VOYO logo

Andrija Smolić iz Sukošana još je u kolovozu 2010. godine prodao svoj stari Mercedes tipa 190E za samo 3.000 kuna jer je bio baš dotrajao. Kupac je pristao u ugovoru koji su potpisali kod javnog bilježnika preuzeti registracijsku oznaku, odnosno tablice. Svi vozači znaju da takav ugovor o prijenosu osiguranja vrijedi do njegova isteka, odnosno do obnove registracije.

No, u ovom slučaju, nakon isteka važećeg, osiguravateljska kuća kod koje je automobil bio osiguran iz mjeseca u mjesec slala je opomene Smoliću za neplaćeno osiguranje, a ne kupcu koji je u međuvremenu Mercedes bacio u staro željezo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeli mu na račun

"Nisam to htio plaćati, slao sam i dokumente kojima potvrđujem da sam auto prodao i prenio tablice, a oni su mi prije nekoliko dana poslali i rješenje o ovrsi. Traže podmirenje troška od 1.259 kuna i još k tome plaćanje nove police osiguranja. Sjeli su na račun mojega klesarskog obrta jer imaju rješenje o ovrsi nad mojom cjelokupnom pokretnom i nepokretnom imovinom", ispričao je Smolić Slobodnoj Dalmaciji.

Problem ekspresno riješen

Nakon što su osiguravateljsku kuću kontaktirali novinari, iz njihove pravne službe stigao je ekspresan odgovor u kojem stoji: "Ovrha u odnosu na navedenog ovršenika povučena je s danom 29. 6. 2012. godine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vrlo je zanimljivo da Andrija Smolić o ovoj odluci nije obaviješten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo