Dobio i otkaz / Otac mladića koji se sukobio sa svećenikom: 'Ma kakvi sotonisti! Moj je sin obožavatelj metal glazbe koji pije mlijeko'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Otac mladića koji je priveden u zadarskoj Plovaniji zbog oskvrnuća crkve i sukoba sa svećenikom iznio je svoju priču

8.8.2018.
8:05
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

"Ljudi moji, ma kakvi sotonisti, moj je sin obožavatelj metal glazbe. To što nosi križ gore ili dolje, lijevo ili desno ne znači ništa, jer nikome nikada nije učinio ništa nažao. Uvijek je bio odličan učenik, a pije uglavnom mlijeko i jogurt. Štoviše, svećenik je taj dan nasrnuo na njih drvenim stolom. Udarao ih je po leđima, a moj sin je dobio otkaz na poslu jer mu je šef rekao da neće raditi s nekim tko je "digao ruku na crkvu", ispričao je revoltirani otac jednog od mladića osumnjičenih za napad na svećenika don Martina Jadreška u nedjelju nakon mise u župi sv. Josipa na zadarskoj Plovaniji.

Incident se, prema navodima župljana, dogodio prije jutarnje nedjeljne mise, kada su svećeniku prijavili da su u crkvu upali sljedbenici okultnih sekti, navodno sotonisti, s okrenutim križevima na sebi, te da prolijevaju pivo unutar posvećenog prostora i ismijavaju se sakralnim sadržajima.

Don Martin ih je htio fotografirati dok su sjedili u dvorištu crkve kada je i navodno lakše ozlijeđen, no nakon završetka istrage utvrđeno je da u incidentu nije bilo ozlijeđenih, a mladići su kažnjeni na Prekršajnom sudu u Zadru za drsko ponašanje novčanom kaznom od 150 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo