OSTOJIĆ BRUTALNO SPUSTIO BOŽINOVIĆU / 'Prekini se naslikavati s marihuanom, to ne rade ni policijski načelnici'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Maček

Bivši ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić tvrdi kako Hrvatska nije sigurna zemlja jer oružani obračuni postaju svakodnevica

26.9.2018.
13:07
PIXSELL, Patrik Maček
VOYO logo

SDP-ovac Ranko Ostojić čestitao je 29. rujna Dan policije pozvavši međutim ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da prestane biti „prvi policajac u Hrvatskoj i naslikavati se sa manjim količinama marihune jer to ne rade ni policijskim načelnici, a kamo li ministri".

„Ministar Božinović je 24. kolovoza predstavio Vladi izvješće o obavljanju policijskih poslova, tog istog dana je bilo ubojstvo u Splitu, nesreća ispred Ravnateljstva u Ilici, istog dana su izišli transkripti gospođe Dalić, gorio je požar u Grebaštici, a eskadroni u kojima se nalazio i policijski službenik mlatili čovjeka koji još uvijek nije izišao iz kome u Slavonij i to je nešto što su činjenice”, navodio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplje pancirke na svijetu nisu kupljene, nego iznajmljene

Ne može se, kaže, govoriti o sigurnoj zemlji u kojoj oružani obračuni postaju svakodnevnica, a upozorio je i na 100 postotno povećanje samoubojstava u Hrvatskoj.

"Potezi nisu napravljeni ni po pitanju pričuvne policije u kojoj bi trebalo biti 7300 ljudi koji ne bi trebali imati ni problem sa smještajem jer bi bili angažirani prema potrebi. U organizaciji se nije napredovalo, imamo manji broj ophodnji nego je to potrebno. Pancirke, najskuplje na svijetu, od 18 tisuća kuna nisu kupljene nego iznajmljene”, navodio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada policijski helikopteri moraju letjeti iznad škole u Vukomercu, a samo pet dana traju mjere tajnog prikupljanja podataka, kada bivši policijski službenici iskoriste svoje znanje i kad u ovoj zemlji niste sigurni hoće li iscuriti takav podatak govore o tome da nismo sigurna zemlja", zaključio je Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo