Ženi koja je dobila otkaz vratili novac za radnički pokaz

Vrlo ugodno iznenađena bila je mještanka Čepina kada joj je, nakon što je ostala bez posla, osječki GPP vratio novac koji je dala za mjesečnu kartu tek nekoliko dana prije.

13.4.2013.
19:57
VOYO logo

Ova neobična priča koja je, prema riječima Igora Medića, direktora GPP-a, zapravo praksa ovoga poduzeća, ohrabrujuća je za sve korisnike osječkog Gradskog prijevoza putnika (GPP) koje zadesi slična sudbina.

No, ipak, određeni preduvjeti za takav postupak moraju biti ispunjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žena je rekla da je dobila otkaz i da joj mjesečna tzv. radnička karta neće biti potrebna te nas je upitala što da radi. Nismo joj uzeli kartu jer je ona zapravo u njezinu vlasništvu, no rekli smo joj da ćemo do kraja mjeseca vidjeti je li ju koristila. Kad smo se uvjerili da se njome nije vozila, vratili smo joj 499 kuna, koliko stoji karta", kazao je za Glas Slavonije Medić. Dodao je da je GPP isto prakticira i u drugim takvim slučajevima, no uvjet je da se kupljena karta u tom slučaju ne koristi.

U susret izlaze onima koji su izgubili pokaz

Dobra vijest stiže i onima kojima je takav, ali i bilo koji drugi pokaz ukraden. Naime, uz uvjet da se od trenutka gubitka karte do prijave pričeka 24 sata (jer u međuvremenu može biti pronađena), GPP će vlasniku napraviti novu za koju će dati tek 20 kuna za izradu. Iznos koji je plaćen za nju nije potrebno ponovno plaćati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neovisno o tome je li kartica izgubljena odmah početkom mjeseca ili na kraju, vlasnik ne mora ponovno plaćati njezin puni iznos. Mi imamo evidentirano da ju je platio, a dužan je tek platiti izradu nove kartice", objasnio je Medić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo