OPET SE ZAKAČILI PERNAR I REINER: / Ovaj put su se posvađali zbog Crkve, Pernar urlao u sabornici

Image
Foto: Pixsell

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar i potpredsjednik Sabora Željko Reiner često se koškaju tijekom rasprave, a svađa između njih dvojice izbila je i danas.

10.3.2017.
13:39
Pixsell
VOYO logo

Zastupnici danas raspravljaju o izmjenama Zakona o izvlaštenju i određivanju naknada, koje bi trebale olakšati i pojednostaviti postupke izvlaštenja, odnosno oduzimanja prava vlasništva uz tržišnu naknadu, a u cilju ubrzavanja investicijskog ciklusa u Hrvatskoj.

Ivan Pernar je rekao da izvlaštenje kao konačni čin mora biti iznimna mjera jer ona zadire u prava vlasništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Htio bih ovom prilikom ukazati na sve žrtve izvlaštenja tijekom komunističke vladavine koje nikada nisu dobile adekvatnu kompenzaciju, odnosno adekvatno obeštećenje za oduzetu imovinu. Već je država diskriminirajući odlučila vratiti samo Katoličkoj crkvi oduzetu imovinu, a sve druge građane ignorirati čime ih je dovela u nejednak položaj, tim više što Katolička crkva ionako ima najviše nekretnina na svijetu. To je najbogatija institucija. Mnogim građanima bi povrat djedovine, odnosno obeštećenje za nju, dobro došao', rekao je Pernar, na što je hitro reagirao HDZ-ov Željko Reiner.

Rekao mu je da laže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kolega Pernar, ovdje u parlamentu, naravno, možemo govoriti svašta, i neistine i laži i tako dalje. Ovo što ste sad rekli nije istina', odgovorio je te dodao:

'To jednostavno nije istina, Hrvatska je obeštetila dobar dio ljudi, ne previše pravično, mnogo manje nego što im je komunistička vlast oduzela', rekao je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo se Pernar počeo derati sa svoje fotelje, zbog čega mu je Reiner izrekao opomenu, piše dnevnik.hr.

'Nemojte se derati s mjesta. Kolega Pernar izričem vam opomenu', kazao je Reiner Pernaru, koji svejedno nije prestao galamiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo