Opet će se kopati jama koja im je ugrozila živote

HEP i Tehnika najavili su ponovno iskapanje jame zbog koje su stanari zagrebačke Kupske ulice već dizali tužbe tvrdeći da je upravo to bilo razlog što su im tijekom radova 2007.

13.9.2011.
18:08
VOYO logo

Na četvrtu godišnjicu urušavanja Kupske ulice u ponedjeljak su HEP i Tehnika obavijestili stanare te ulice da će se radovi nastaviti za desetak dana. Opet će se kopati sada zatrpana jama za čijeg se dubljenja uzdrmala statika i propala ulica, u kojoj će se smjestiti garaža na šest etaža.

Prepravljen projekt

Stanari Kupske ulice, kojima su 2007. godine popucale kuće, jedna se prepolovila, a ulica im je propala u zemlju, ogorčeni su i jadni, a posebno ih je uvrijedio apsurd nalik na provokaciju da im se nastavak gradnje najavljuje na godišnjicu kada su morali bježati od kuće. Odmah nakon sastanka s članovima uprave HEP-a, koji je investitor buduće poslovne osmerokatnice, i predstavnicima Tehnike, koja izvodi radove, počeli su prikupljati potpise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražit će od građevinske inspekcije da zaustavi gradnju jer su u tijeku građanske i kaznene parnice. Osjećaju se izigrani. Ako se nastave radovi, neće imati nikakvu podlogu da ostvare svoja prava. Pisat će ministru graditeljstva i predsjednici Vlade da vidimo kako će sustav reagirati", kazao je Krešimir Končić, predsjednik udruge STUP i nezavisni vijećnik Vijeća gradske četvrti Trnje, koji je dao podršku stanarima. Prema njegovim riječima, investitor je građevinsku dozvolu dobio na temelju prepravljenog projekta, te da su najavili kako će koristiti istu tehniku kojom se gradila garaža projekta Cvjetni.

Građani izgubili spor

"Ne sumnjamo da je Tehnika dobra i da će sada biti oprezniji, ali građani gube svaku polugu da ostvare svoja prava", prenosi Končić bojazni stanara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u svibnju ove godine građani iz Kupske na Općinskom sudu u Zagrebu izgubili su spor protiv HEP-a i Tehnike za ometanje posjeda.

Vezani članci:

arti-201003030647006 arti-201002040450006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo