DAN NAKON POBJEDE / Opara: 'Keruma ću tužiti! Doživio sam duševne boli i uvrede'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Imam 34 vijećnika, na Keruma uopće ne računam. Sa svima mogu surađivati kad je Split u pitanju', izjavio je.

5.6.2017.
12:00
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Novi splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju progovorio o prvim potezima po dolasku u Banovinu, optužbama rivala Željka Keruma o nepravilnostima i krađi glasova, mogućim koalicijskim partnerima.

"Ne mislim da je on pukao, ni da je to prelomilo izbore.  Njegovo neprimjereno ponašanje je samo izašlo na površinu nakon što su mu prethodno kampanju vodili njegovi trolovi na društvenim mrežama. Maske su pale i prostaštvo je izašlo na površinu. Ne želim vjerovati da dio građana odobrava takvo ponašanje, pa čak ni oni koji nisu izašli na izbore. Osobno, na tom divljaštvu nisam želio poentirati, niti sam to želio uvoditi u kampanju. Mogao sam bez problema na račun toga imati naslovnice, no prepustio dam da građani sami prosude kome žele dati svoj glas. Danas, nakon svega, idem do odvjetnika", izjavio je Opara, potvrdivši da će tužiti Keruma za duševne boli i uvrede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opara je otkrio i svoje prve poteze: "Znam što tišti naše ljude: sanacija Karepovca, nedostatak parkirališta, prometna zagušenost, nesigurnost... Drugi najveći grad u državi nema proračun. Podsjećam, Kerum je 2009. godine od HDZ-a nasljedio budžet veći od milijardu kuna, a danas je on 30 posto manji".

Otkrio je i s kime misli koalirati u Gradskom vijeću: "Ja cijenim oporbu jer je aktivna oporba uvijek bolja od klimave većine. Kvalitetna oporba u Splitu može biti jednako kvalitetna kao i pozicija. Imam 34 vijećnika, na Keruma uopće ne računam. Sa svima mogu surađivati kad je Split u pitanju", izjavio je za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo