'Svi znaju tko su napadači' / Ogorčeni roditelji pretučene djece u Vukovaru: 'Ova skupina terorizira grad već godinama'

Image
Foto: RTL/Screenshot

Pozivaju predsjednike Republike Zorana Milanovića i Vlade Andreja Plenkovića da se uključe u rješavanje problema

9.1.2024.
14:19
RTL/Screenshot
VOYO logo

Obitelji maloljetnika koje je u subotu pretukla skupina starijih mladića, članova navijačke skupine BBB, najavili su za subotu prosvjed ispred zgrade gradske uprave u Vukovaru, uz poruku da Vukovar mora biti grad siguran za život svih građana.

"Kada osoba od 25 i više godina premlati i umlati dijete od 15 godina, smijemo li šutjeti? Smije li cijeli jedan dan šutjeti gradska vlast i oporba? Smije li se dogoditi da policija za 48 sati ima uhićenog samo jednog napadača? Smijemo li slobodno hodati ovim gradom i ne bojati se kako govorimo, za koga navijamo, kako izgledamo? Hoće li sljedeći odstrjel biti tko nosi naočale, tko je nizak, a tko ima svijetlu kosu?", navodi se u pozivu na prosvjedni skup, koji je skupina ogorčenih roditelja uputila medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mole političare da ne dolaze na prosvjed

Političare se poziva da ne dolaze na prosvjedni skup koji će se održati u subotu ispred vukovarske gradske uprave s početkom u 10 sati.

"Pozivamo političare da se odmaknu od ovog skupa. Vi (ni)ste svoje rekli. I vlasti i oporbi trebaju probisvijeti kako biste pred bilo koji značajan datum zakuhali, posvađali i razdvojili ljude. Vi ih financirate i dajete im podršku. Vi ih nazivate 'naši dečki'. Eto, neka to budu i dalje vaši dečki", poručuje se političarima uz isticanje kako Vukovarci nisu preživjeli rat da bi njihova djeca ratovala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također navode da je njihovu djecu presrela i pretukla skupina huligana, koji se skrivaju iza naziva navijači.

Image
strašni detalji brutalnog napada /

Ispovijest oca pretučene djece iz Vukovara: 'Moja djeca miješaju ekavicu. Pitali su ih jesu li Delije ili Grobari i počeli drobiti'

Image
strašni detalji brutalnog napada /

Ispovijest oca pretučene djece iz Vukovara: 'Moja djeca miješaju ekavicu. Pitali su ih jesu li Delije ili Grobari i počeli drobiti'

Svi znaju tko su napadači

"Svi znaju tko su napadači. Imenom i prezimenom. Jednog su uhitili, odmah na mostu, jer nije bio dovoljno brz. Za ostalima je raspisana tjeralica. Vjerojatno su svi mislili da će i ovo proći ispod radara, da će se pomesti pod tepih. Činjenica je da ova skupina terorizira grad već godinama. Činjenica je da su smješteni u kući u centru grada. Činjenica je da svi sve znaju. I policija i grad i vlast i oporba. Samo pošteni ljudi ne znaju tko su oni i nemaju posla s njima", poručuju ogorčeni roditelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivaju predsjednike Republike Zorana Milanovića i Vlade Andreja Plenkovića da se uključe u rješavanje problema jer "Vukovar je Hrvatska, naša djeca su Hrvatska" te traže hitno uhićenje i pritvaranje svih napadača, zabranu okupljanja BBB-a u kući u središtu Vukovara, učestalije policijske ophodnje po gradu, kao i rad na prevenciji nasilja.

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je jednog od napadača, 23-godišnjaka kojem je u ponedjeljak određen istražni zatvor odlukom istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru. Osumnjičen je da je zajedno s još trojicom osumnjičenika u subotu, 6. siječnja, oko 22.30 sati, kod mosta Jean-Michela Nicoliera u središtu Vukovara, s ciljem da ih teško tjelesno ozlijede, djeci 2008. i 2009. godišta zadali više udaraca šakama i nogama u predjelu glave i tijela nanijevši im teške tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Policijske uprava vukovarsko-srijemske izvijestili su kako i dalje istražuju događaj koji su s odmakom od jednog dana osudili vladajući i oporba u Vukovaru, dok je gradonačelnik Ivan Penava potvrdio kako su napadači pripadnici navijačke skupine BBB.

POGLEDAJTE VIDEO: Pupovac o napadu na maloljetnike: 'Lako je moguće da su to navijači koji su htjeli spriječiti naš dolazak u grad'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike