Odobrili postavljanje TELE2 repetitora uz dječji vrtić?

Repetitor mobilnog operatera TELE2 postavljen je par metara od dječjeg vrtića En-ten-tini u Sopnici Jelkovec.

6.4.2011.
9:52
VOYO logo

"Ne znamo tko je postavio taj repetitor. Roditelji su dolazili ispitivati nas, o tome se problemu raspravljalo i na razini upravnog vijeća, no ostali smo bez odgovora. Zvali smo i u Holding, no ni tamo nam nisu znali odgovoriti na pitanja", kaže ravnateljica vrtića Mirjana Čuljak.

Bez uspjeha se tražio odgovor u Digitalnom gradu, podružnici Zagrebačkog holdinga na koju je Grad prenio prava i obveze za korištenje, održavanje, i upravljanje sustavom distribucijske telekomunikacijske kanalizacije i druge komunalne infrastrukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da je trebalo kontaktirati s nama i upoznati nas s namjerom postavljanja repetitora pa da se raspitamo šteti li to djeci i smije li on tamo uopće stajati", poručila je ravnateljica Čuljak.

Iz TELE2 poručuju kako bazna stanica postavljena u blizini dječjeg vrtića još nije puštena u pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad stanica proradi, počinjemo s razinama mjerenja elektromagnetskog polja na osnovi kojih možemo zatražiti dozvolu za početak rada postaje", poručili su.

Dodali su i da su dosadašnja mjerenja na lokacijama diljem Hrvatske pokazala kako su izmjerene vrijednosti bile niže od dopuštenih snaga zračenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo