sve do lipnja / Odgođen nastavak radova na Jadranskom mostu. Planove poremetilo vrijeme, ali uskoro nastavljaju

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Riječ je o radovima ukupne vrijednosti 4.650.000,00 eura od čega se 1.450.000,00 eura planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije

10.1.2023.
14:01
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Iako su radovi na zapadnom vijaduktu Jadranskog mosta u Zagrebu trebali biti nastavljeni u utorak, isti će ipak početi 14. siječnja.

Kako su izvijestili iz grada, odluka je donesena zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i nemogućnosti iscrtavanja horizontalne signalizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji zbog izvođenja radova sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja južnog prilaznog vijadukta mosta. Za promet će biti zatvoren zapadni kolnik, te će se promet odvijati dvosmjerno po saniranom istočnom kolniku, u oba smjera preko ukupno četiri privremeno uspostavljene prometne trake, navode pa podsjećaju da je riječ o istoj privremenoj regulaciji kakva je prethodno bila za vrijeme izvođenja radova na sanaciji istočnog vijadukta.

"Ta se regulacija pokazala protočnom te očekujemo istu protočnost i prilikom izvođenja radova obnove i ojačanja zapadnog vijadukta", ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potrebna sanacija /

FOTO Ovo baš i nije dobro: Pogledajte kako izgleda Jadranski most u Zagrebu

Image
potrebna sanacija /

FOTO Ovo baš i nije dobro: Pogledajte kako izgleda Jadranski most u Zagrebu

Za vrijeme radova, pješaci i biciklisti će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Prometovanje teretnim vozilima preko mosta neće biti moguće, uz izuzeće vozila javnog gradskog prijevoza, a kako bi se izbjegla dodatna zagušenja, predlažu i obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.

Podsjetimo, na istočnom vijaduktu izvedeni su radovi obnove gornjeg ustroja i opreme prilaznog vijadukta i upornjačke prostorije, obnova odvodnje mosta te obnova podgleda rasponske konstrukcije i donjeg ustroja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o radovima ukupne vrijednosti 4.650.000,00 eura od čega se 1.450.000,00 eura planira sufinancirati sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike