Od Q-groznice na Braču oboljelo šest osoba

Na Braču je od Q-groznice, koja je dosad bila uobičajena pojava za ovo doba godine - ali na području Dalmatinske Zagore, oboljelo pet do šest osoba. Potvrdila je to dr.

25.5.2012.
22:05
VOYO logo

Dr. Dijana Novković je za Večernji list kazala kako je od Q-groznice oboljelo šest djelatnika Hrvatskih šuma, potom dvije osobe na širem području Omiša i nekoliko osoba iz Gale kod Sinja. Sumnja se da je netko od bračkih stočara doveo ovce iz Dalmatinske Zagore na otok.

Šumari se zarazili prije 15 dana?

Prema pričanju Bračana, šumari su se zarazili prije petnaestak dana dok su pošumljavali u požaru izgorjeli predio iznad pustinje Blace. Navodno je od desetak djelatnika Hrvatskih šuma oboljelo njih šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bračani kazuju i kako unatoč protoku od 15-ak dana mjerodavni veterinar iz Supetra još nije obišao teren, jer čeka nalog Veterinarske inspekcije iz Splita. U veterinarskoj inspekciji nije se moglo dobiti komentar.

Q-groznica je akutna (a katkada i kronična) bolest koja se sa životinja prenosi na čovjeka. Na čovjeka se prenosi s ovaca i drugih domaćih životinja, poglavito udisanjem kontaminiranog aerosola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo