ZET / snižava cijene karata!

Iz zagrebačkog javnog prijevoznika stižu dvije vijesti: jedna o skorom pojeftinjenju prijevoza i druga o početku primjene novog voznog reda.

27.8.2013.
12:58
VOYO logo

Iz uprave Zagrebačkog holdinga kažu da su počeli računati nove cijene prijevoza, a neslužbeno se doznaje da će pojeftinjenja biti od 10 do 20 posto. "Cijene još nemamo jer se prijedlog tek počeo razmatrati, no on će već u rujnu biti na snazi", kazao je Ivan Tolić, član uprave Holdinga te izgledni budući čelnik ZET-a.

Navodno će pojedinačna karta umjesto 15, 12 i 10 kuna, ovisno o tome je li kupljena kod vozača, na kiosku ili je riječ o vrijednosnoj karti, pojeftiniti za kunu do dvije. Pojeftinit će i godišnje i mjesečne, pa bi tako opća mjesečna karta umjesto 360 bila 300 kuna, osnovnoškolska bi s 90 pala na 80, a studentska i srednjoškolska umjesto 120 bila bi 100 kuna, javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ZET će od ponedjeljka 2. rujna, na dan početka nove školske godine, početi primjenjivati jesenski vozni red. Iz ZET-a su priopćili i da se ponovno uspostavljaju linije 1 (Borongaj – Zapadni kolodvor) i 8 (Mihaljevac – Zapruđe), a u autobusnom prijevozu linija 114 (Ljubljanica – Prečko), dok će ostale linije prometovati pojačanim kapacitetima. Novi vozni red bit će dostupan na početnim i krajnjim stajalištima i na službenim stranicama ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo