ŠTO SE SVE MOŽE KUPITI? / Od medalja s Olimpijade, kipića s Dore do nokta slavne pjevačice: Sve ima svoju cijenu, ali i kupca

Po bespućima interneta prodaje se svašta: oglasne stranice nude značku Specijalne policije na akciji, Napoleonovu komodu

26.9.2019.
21:32
VOYO logo

Kultna ''srebrna dama'' misteriozno je stigla u splitsku zalagaonicu, a sve oko nje obavijeno je velom tajne. U Splitu jamče da je "Dora" autentična.

''Stvarno su napravljena dva komada u ljevaonici u Zagrebu. Jedna je ostavljena tamo u skladištu, godinama se povlačila po skladištu i završila kod jednog gospodina u Splitu. Shvatili smo da je to jedna od dvije originalne iz ljevaonice i onda smo je mi otkupili'', objašnjava Nikola Mejaš, suvlasnik zalagaonice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identitet onoga tko ju je poželio prodati je tajan kao i njezin pravi zvjezdani vlasnik. "Dora" je, inače, djelo Ivice Propadala, umjetnika i glazbenika koji je zaslužan za izgled glazbenih nagrada "Dora" i "Porin". 

''Europske zvjezdice su dvostruko veće nego na mom originalnom djelu, mislim da je to kopija, a nitko od autora ne bi prodavao nešto što je dobio '', kaže Ivica Propadalo, umjetnik i glazbenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena kipića je oko 5000 kuna i nije fiksna.

Svojedobno se tražio i vlasnik brončane medalje koju su Vatreni osvojili '98. na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam analizirao sve sudionike pa ne vidim da je ijedan mogao doći u takvu nepriliku da bi prodao medalju", kazao je Miroslav Ćiro Blažević.

Strastveni kolekcionar ju je kupio od FIFA-ina dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nisu samo nogometne medalje bile na prodaji. Dizač utega Nikolaj Pešalov koji je Hrvatskoj donio dvije olimpijske medalje, zlato iz Sidneyja i broncu iz Atene prodavao je svoje odličja.

Po bespućima interneta prodaje se svašta: oglasne stranice nude značku Specijalne policije na akciji, Napoleonovu komodu, ali i odličje iz vojno-redarstvene operacije "Oluja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još bizarnije je u svijetu šoubiznisa - napola pojeden tost Justina Timberlakea na aukciji je prodan za nešto više od 7000 kuna, a za umjetni nokat Lady Gage koji joj je otpao tijekom nastupa u Irskoj netko je platio više od 80.000 kuna. U usporedbi s tim, glazbena nagrada Dora povoljan je suvenir iz svijeta poznatih i slavnih. 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo