Od četiri poziva pomoć dobije samo jedno dijete!

Nažalost, zbog zauzetosti samo jedne linije hrvatskog Hrabrog telefona, od četiri poziva, pomoć dobije samo jedna osoba. Ostale tri ne ostvare kontakt.

27.11.2012.
6:52
VOYO logo

S informatičkom revolucijom intenzivno je porastao cyberbulling, oblik nasilja među djecom koji se temelji na slanju neugodnih, vulgarnih poruka i fotografija preko mobitela, maila i Facebooka. Upravo zbog njega, brojna djeca traže pomoć nazivajući volontere hrvatskog Hrabrog telefona na besplatni broj 0800-0800, kako bi s nekim podijelila svoju muku, zatražila savjet.

''Nažalost, zbog zauzetosti samo jedne linije, od četiri poziva, pomoć dobije samo jedna osoba. Ostale tri ne ostvare kontakt'', rekal je Hana Hrpka, predsjednica Hrabrog telefona, pojašnjavajući kako to za djecu znači obeshrabrujuću situaciju koja ih tjera da odustanu od traženja pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato je Hrabri telefon počeo s kampanjom 'Svaki propušteni poziv je propuštena prilika', koja će trajati do 31. ožujka iduće godine.

''Njome ćemo pokušati osigurati sredstva i za drugu telefonsku liniju, koja će omogućiti kontakte s još većim brojem djece i odraslih. Kako bismo platili troškove dviju besplatnih savjetodavnih linija te stvorili podlogu za njihov rad, nužno nam je godišnje osigurati 450 tisuća kuna, koje ćemo pokušati osigurati putem aktualne kampanje'', kaže Hana Hrpka za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nevjerojatna je hrabrost i djece i pozivatelja koji okrenu naš broj. To su ljudi koji su u sebi slomili golemi strah od nasilnika. Drago nam je što su prepoznali u nama osobe koje će im pomoći, štititi njihovu želju za anonimnošću. Osobito smo ponosni na činjenicu da znaju kako smo mi tu zbog njih. A iznimno nas raduje i to što 91,3 posto djece u Hrvatskoj zna za Hrabri telefon. To znači da je naša misija u prvoj etapi uspjela'', kaže Hana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo