BITKA ZA GRAD / Obračun na desnici: disonantni tonovi u HDZ-u zbog gradonačelničke utrke u Zagrebu

Dok bliski suradnici Andreja Plenkovića tvrde vrijeme odstrela u stranci je prošlo - samo nekoliko sati kasnije Andrej Plenković za RTl najavio je sankcije svima koji daju podršku Bruni Esih

26.3.2017.
18:53
VOYO logo

Ulazak Brune Esih u utrku za Zagreb  izazvao je pomutnju u HDZ-u. Potpora članova iz desne struje razljutila je šefa HDZ-a Plenkovića. "Ja ne bih rekla da sam ja dio bilo kakvih sukoba ni da sam sukobe izazvala.

Čuli smo jučer  gospodina Plenkovića i da je Zagreb komunalno pitanje, ja smatram da je takav stav i doveo do toga da Bandić i nakon 16 godina  nema konkurenta", rekla je za RTL Bruna Esih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Esih je otvoreno stao član predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović, inače njezin prijatelj. Plenković mu je jučer u RTL-u Danas jasno poručio. "Ono što očekujem i od Hasanbegovića i od svih članova HDZ-a u zagrebu da čvrsto angažirano podupru Dragu Prgometa. Oni koji budu radili protiv za to će snositi posljedice", oštro je poručio premijer. 

Jučer se samo par sati prije istupa Plenkovića čudio Drago Prgomet na moguće sankcije za one koji se ne slažu s vodstvom stranke. "Mi smo velika stranka vjerujem da su prošli procesi poput izbacivanja daleko iza nas, pokazali smo širinu", rekao je Prgomet. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prgomet danas pak poručuje, neka politiku stranke vodi predsjednik. Osim Hasanbegovića, Brunu Esih podupire i Andrija Hebrang, nekada vrlo utjecajan u stranci. 

"Mene isključiti iz HDZ-a ne može nitko jer sam ja stvarao HDZ. Nije mi ni predsjednik Tuđman određivao za koga ću glasat jer naša stranka se zove hrvatska demokratska zajednica, ono demokratska znači slobodu svakoga", rekao je Hebrang.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz stranke ne želi ni Hasanbegović, koji kaže da u kampanji neće sudjelovati. Vodstvu zamjera pak blizak odnos s Milanom Bandićem. A on nastavlja borbu za svaki glas, pa je tako posjetio stogodišnjakinju. Odnos s premijerom Plenkovićem ocjenjuje jako dobrim.  

"Pet plus, s obzirom da se s prethodnikom nikad nisam sreo, s premijerom i ministrima imamo dobru suradnju", rekao je Bandić. O odnosu unutar HDZ-a nije htio. A sve veći broj kandidata i njihove međusobne borbe najviše koriste upravo Bandiću.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo