Obnažimo tijela javne vlasti

1.12.2010.
13:25
VOYO logo

Dragi čitatelji Danasa! Akcija "Ulovi caju u prekršaju" bila je čisti biser zahvaljujući fotografijama, snimkama i informacijama koje ste nam slali. S toliko ste žara uhvatili toliko policajaca na nedjelu, da je ta akcija mogla samo evoluirati.

Kao u kakvom holivudskom blockbuster SF hororu, nemani protiv kojih se u prvom dijelu bore glavni junaci, u nastavku moraju biti daleko brojnije, otpornije i 'naoružanije'. Tako će biti i u nastavku akcije "Ulovi caju u prekršaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obnažimo tijela javne vlasti" akcija je u kojoj lovimo sve, ali apsolutno sve osobe koje primaju plaću od naših poreza i prireza da bi nam bili na usluzi i organizirali društvo na način da izvuku maksimum iz njega, a ne da ga maksimalno izmuzu. Budući da su u Hrvatskoj rijetki oni koji "služe, a ne vladaju", država nam je u gospodarskom, moralnom, korupcijskom i inom škripcu. Ova akcija, stoga, ima neslućene razmjere i samo jedan cilj: urediti je koliko je u našoj moći. Vi malo, mi malo... Pomak nabolje će se morati vidjeti.

Jedan od bezbroj načina na koji možete obnažiti tijelo javne vlasti neka bude fotografija vašeg gradonačelnika koji ostavlja automobil na mjestu na kojem parkiranje nije dopušteno. Zaposlenik Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost baca smeće po cesti? Odličan kadar! Naciljajte i obnažite ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su, dakako, i zaposlenici nekog od državnih tijela koji prije kraja radnog vremena odlaze kući, situacija kada radi jedan šalter umjesto njih pet, koliko bi ih trebalo raditi u tom trenutku, pa sve do eventualnog traženja mita od strane službenika ureda državne uprave u županiji nadležnog za graditeljstvo pri izdavanju građevinske dozvole. Recimo.

Sve što vam padne pod ruku, a moglo bi proći kao dokaz nepravilnosti u radu javne vlasti, prikupljajte i šaljite nam. Ako niste sigurni je li pojedina institucija ili poduzeće tijelo javne vlasti, provjerite nalazi li se na ovome popisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bismo mogli što iscrpnije pisati o temama o kojima želite čitati, opišite nam problem koji vas muči što detaljnije i, ako je moguće, popratite sve dobrim fotografijama ili videozapisom. Naši vrijedni novinari pobrinut će se da za vaš problem doznaju oni koji ga trebaju riješiti te pokušati otvoriti vrata koja su vam bila zatvorena i dobiti odgovor na pitanja koja vas muče.

Drugim riječima – javite nam kad uočite nepravdu, zajedno ćemo je pokušati riješiti! Kao i u prethodnoj akciji, vaš će identitet biti poznat samo nama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi sve to bilo moguće pišite nam na adresu obnazimotijela@portal.net.hr, a ostalo prepustite nama.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo