OBJAVLJENI SU DETALJI O PRELASKU GRANICA: / Ovo su razlozi i uvjeti pod kojima možete ući ili izaći iz zemlje

Image
Foto: Pixsell

Među izuzetke kojima je odobren ulazak, uz one ranije navedene, dodane su i osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga

10.5.2020.
11:06
Pixsell
VOYO logo

Nacionalni stožer civilne zaštite jučer je objavio kako je donijeta odluka o otvaranju granica, uz određene uvjete i mjere. Ministar unutarnjih poslova potvrdio je da hrvatski državljani mogu slobodno ulaziti i izlaziti iz zemlje, a stranci mogu ući samo zbog neodgodivih osobnih ili poslovnih razloga.

Image
GRANICE SE OTVARAJU, ALI NEĆEMO BAŠ MOĆI PUNO PUTOVATI: /

Sloboda ovisi o više stvari, Božinović je otkrio sve detalje

Image
GRANICE SE OTVARAJU, ALI NEĆEMO BAŠ MOĆI PUNO PUTOVATI: /

Sloboda ovisi o više stvari, Božinović je otkrio sve detalje

Nova se odluka počela primjenjivati već od jutros, a nakon ulaska u zemlju, za hrvatske građane samoizolacija više nije obvezna. No, oni koji odlaze u inozemstvo možda i neće moći doći do svojih odredišta. Naime, mnoge države, pa čak i susjedne, još uvijek imaju zatvorene granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema odluci Stožera civilne zaštite hrvatskim državljanima omogućava se ulazak u Hrvatsku, odnosno odlazak u inozemstvo, uz pridržavanje općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Objavljeni detalji

Na stranici Koronavirus.hr objavljeni su detalji ove promjene:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stožer civilne zaštite donio je odluku o izmjenama i dopuni odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Prema odluci, hrvatskim državljanima omogućava se ulazak u Republiku Hrvatsku, odnosno odlazak u inozemstvo, uz pridržavanje općih i posebnih preporuka Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslovni razlozi ili gospodarski interesi

Dodatno, kada postoje poslovni razlozi ili gospodarski interesi, ulazak u Republiku Hrvatsku, uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, omogućava se i:

  • građanima država članica EU-a i članovima njihovih obitelji
  • državljanima trećih zemalja koji su osobe s dugotrajnim boravištem na temelju Direktive Vijeća 2003/109/EZ
  • osobama koje imaju pravo boravka na temelju drugih direktiva EU-a ili nacionalnog prava ili koje imaju nacionalne dugoročne vize.

Izuzeci

Među izuzetke kojima je odobren ulazak, uz one ranije navedene, dodane su i osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga, a svi oni mogu prelaziti državnu granicu uz pridržavanje općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduka stupa na snagu danom donošenja.

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo