Obećali da će očistiti 'kuću strave', priznali da su neuredni

13.12.2012.
15:24
VOYO logo

Naime, u kući s desecima mačaka žive teško bolesni umirovljenik i njegova kći, a u dvorištu zatrpanu smećem na lancima neprestano laje više pasa. Iako čudi što u kuću i dalje nitko ne uspijeva ući, točnije otac i kći nikoga ne puštaju, Centar za socijalnu skrb privolio ih je da k njima dođu na razgovor.

"Nisu izgledali kao da imaju neke teže zdravstvene ili psihičke probleme. Ipak, priznali su da su malo neuredni i obećali da će počistiti dvorište u idućih desetak dana, kad malo zatopli", kazala je ravnateljica Sandra Poznić, dodavši da je zatražila i mišljenje njihovih liječnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kuću nikoga ne puštaju

"Umirovljenikova liječnica ustvrdila je da on nije opasan za sebe i okolinu, a nalaz druge liječnice, koja je nadležna za kćer, još čekamo", kazala je Poznić. Kazala je i da je kći rekla da redovito ide veterinaru kad su životinje bolesne i da oni nikad nisu gladni jer otac dobiva hranu iz Crvenog križa, a ona kuha sama sebi jer joj njihovi obroci nisu fini.

Iako su u Centru dobili obećanje da će počistiti dvorište, ali i unutrašnjost kuće, ravnateljica Poznić kazala je da je o cijelom slučaju obavijestila i komunalno redarstvo. Isto će napraviti i koprivnička policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na terenu je bio naš kontakt-policajac. Iako ga nisu puštali u kuću, utvrdio je stanje i pripremamo izvješće Gradu i veterinarskoj inspekciji", rekao je policijski glasnogovornik Dražen Laljek.

I koprivnička zaštitnica životinja Maja Gašparić kazala je da će do kraja tjedna podnijeti prijavu veterinarskoj inspekciji. "Ako je procijenjeno da su starac i njegova kći dobro, životinje sigurno nisu i mora se pronaći način da im se nekako pomogne", istaknula je Gašparić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo