Karamarko: Ovo je kriza vlasti!

HNS je uputio priopćenje u kojem kaže kako se u načelu slaže s uvođenjem poreza na nekretnine, ali da se 'u uvjetima gospodarske krize' protivi njegovu uvođenju.

23.11.2012.
15:47
VOYO logo

O porezu na nekretnine, prethodno na imovinu, priča se već mjesecima, no tek sada Hrvatska narodna stranka izašla je sa svojim stavom o Linićevim planovima za novi porez. Nije poznato je li o svemu prethodno obaviješten ministar financija, tek je u javnost odaslano priopćenje sljedećeg sadržaja:

"Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati načelno podržava napor Ministarstva financija da se slijedi najbolja europska praksa u oporezivanju nekretnina i u tome je na svim razinama sudjelovala i sudjelovat će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, kao Predsjedništvo i Klub zastupnika upozoravamo da je nužno u javnoj raspravi, koja je otvorena, i dalje zadržati stavove koje smo i mi i naši koalicijski partneri dogovorili, a posebno princip da se niti jedna nekretnina koju vlasnik koristi za stanovanje ne može oporezivati.

Isto tako Hrvatska danas ne treba više nijednu raspravu o poreznim opterećenjima, dok istovremeno zastupamo stav da Vlada kroz konkretne i trenutačne mjere mora stati iza gospodarstva u uvjetima gospodarske krize, pada potrošnje i privatnih investicija. U takvim uvjetima HNS se protivi uvođenju novog poreza", stoji u priopćenju iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriza vlasti

Putem svog Facebook profila HNS-ov Goran Beus Richemberg poručio je kako nema krize u koalicije te da je jučer otvorena javna rasprava i kojoj aktivno sudjeluju.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je kako distanciranje HNS-a, kao koalicijskog partnera SDP-a, od uvođenja poreza na imovinu znači da se može govoriti o krizi vlasti. Na novinarsko pitanje o tome znači li taj potez HNS-a da se može govoriti o krizi vlasti, Karamarko je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Apsolutno, oni su u krizi, od kako su se formirali. Drago mi je da je i HNS podržao HDZ u nastojanju da taj porez ne zaživi'', rekao je.

Ocijenio je kako porez na imovinu vodi potpunom osiromašenju najširih slojeva pučanstva te da je to jedan agresorski potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo