LAŽNI INVALID / Nova afera trese Banovinu: donosimo detalje otkrivenog skandala bivšeg Kerumova zamjenika

Unatoč tome što je na njega pala sumnja da je lažni vojni invalid, predsjednik splitskog gradskog vijeća Jure Šundov - po hitnom je postupku tražio glasanje o povjerenju i preživio

12.9.2017.
18:40
VOYO logo

Dok je Željko Kerum bio splitski gradonačelnik, Jure Šundov bio mu je zamjenik. Šundov je sada predsjednik splitskog gradskog vijeća, a je li i lažni vojni invalid - za sada šuti. A dok oporbeni vijećnici traže njegovu ostavku, a sam Šundov ne želi govoriti, Kerum ga brani. Ali i HDZ s kojim je Kerumova stranka u koaliciji.

"Ništa nije gotovo dok nije završena presuda. To je licimjerno. Ovo je politički čin od strane gospode iz Pametnog jer je jasno da oni imaju člana koji je pravomoćno osiđen. Ako itko ima dijeliti lekcije iz morala to nisu oni", rekao je Kerum.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema tome postoje tijela ove države koja su nadležna za riješevanje određenih događaja. To nije sigurno gradsko vijeće. Zbog toga smo stali u zaštitu našeg kolege i predsjednika GV jer je riječ o čistom politikanstvu", tvrdi Petar Škorić, gradski vijećnik HDZ-a.

Stranka Pametno je pokrenula peticiju za smjenu Šundova - no 13 prikupljenih potpisa nije bilo dovoljno za njegov odlazak. "Ovo smo mi rekli zbog moralnih razloga, mi ne ulazimo u biti kaznene prijave. Nas zanima je li on taj protiv koga je podnesena kaznena prijava", rekao je Jakov Prkić, gradski vijećnik "Pametno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da nije u redu da prvi čovjek GV ima iznad glave upitnik. Ja bi volio da se gospodin Šundov očitivao o tome, da je rekao da to nije točno, ali to se nije dogodilo", kazao je Goran Kotur, gradski vijećnik SDP-a.

Splitska policija je dokaze protiv Šundova pronašla u aferi Dijagnoza iz 2008. godine. Tada je uhićeno više splitskih liječnika zbog pribavljanja lažne medicinske dokumentacije potrebne za stjecanje statusa ratnog vojnog invalida. Takvom se dokumentacijom, smatra policija, poslužio i Šundov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao ratni vojni invalid primao je  invalidninu ali koristio i porezne olakšice te državu tako oštetio za oko 101 tisuću kuna. Svoju nevinost morat će dokazati na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike