drama se nastavlja / Norin novac otišao je na plaće i putovanja: udruga 'Hrabro dijete' potrošila gotovo 90.000 kn

Image
Foto: Facebook

Sumnjive transakcije napravljene su nekoliko puta tijekom 2013.i 2014. godine. Isplate preko bankomata te plaćanja donacija članovima udruge samo su neke od spornih

15.6.2015.
20:19
Facebook
VOYO logo

Nadzor računa novogradiške udruge 'Hrabro dijete' krenuo je u veljači 2013. godine i od tada je novac podizan 41 put i ukupno je podignuto 85.600 kuna, piše 24 sata.

Na dan kada je Nora umrla, 20. ožujka 2013. godine s računa udruge podignuto je ukupno 15.000 kuna te je novac prebačen na račun Radija Psunj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radio Psunj jest u vlasništvu Radija Nova Gradiška, čiji je direktor Željko Siladi, a glavna urednica njegova supruga Đurđa Siladi.

(Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đurđa Siladi bila je glasnogovornica udruge 'Hrabro dijete' i redovito se pojavljivala u medijima kao predstavnica.

Osim toga, dan nakon Norine smrti je s računa udruge preneseno 2200 kn na račun muža predsjednice udruge 'Hrabro srce'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to nije bilo kraj transakcija jer su se nastavile i u travnju te godine.

Transakcija od 17. travnja 2013. pokazuje kako je s računa isplaćena donacija Marijanu Žužiću, suprugu predsjednice udruge, od 1000 kuna i tajniku udruge Harisu Kapetanoviću od 2000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj Šitum upozoravala je javnost i institucije na propuste u radu udruge, no naposljetku su izgubili spor za koji sada plačaju sudske troškove.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

(Foto:Robert Anic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U udruzi 'Hrabro dijete' kažu da prikupljeni novac za Norino liječenje nije nikad diran i da dalje stoji na računu, no međutim kad je zatražena potvrda da je novac netaknut, tajnik udruge kazao je da to nije moguće prije četvrtka.

"Dvije godine se borimo potpuno sami, a udruga nas razvlači u medijima kao pohlepne roditelje koji žele samo novac. Mi smo svoje bogatstvo zauvijek izgubili, ali odlučili smo ustati protiv ovakvog kriminala", rekla je Đana Atanasovska za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo