Nogometaš i njegov brat unakazili gej branitelja

Nogometaš Intera Miroslav Šarić (24) i njegov brat Marko (21) pretukli su u noći na 7. studenoga hrvatskog vojnog invalida, branitelja homoseksualne orijentacije Gorana Hadžića (44).

24.11.2010.
16:15
VOYO logo

U priopćenju Kontre i Iskoraka ističe se da su Miroslav i Marko Šarić bez ikakvog povoda nasrnuli na Gorana Hadžića, te su ga, u namjeri da ga ubiju, srušili na pod i udarali nogama isključivo u glavu. Nasilnike je u brutalnom napadu zaustavio dolazak četvero prolaznika.

Dok su braća Šarić udarala Hadžića nogama u glavu, obojica su više puta ponovili: 'Udri ga! Ubij ga! Ubij ga! Mamu mu jebem pedersku!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadnuti Hadžić zadobio je teške tjelesne ozljede u vidu frakture nosa s pomakom, hematoma po licu te razderotine usnice (sedam šavova). Zbog krvarenja iz glave zadržan je u bolnici u Vinogradskoj ulici na Odjelu neurokirurgije više dana. Napadači se sada nalaze u pritvoru u Zagrebu.

"Povećanje učestalosti i intenziteta napada na LGBT osobe u posljednje vrijeme ukazuje na potrebu efikasnijeg djelovanja represivnih organa – policije i državnog odvjetništva u takvim slučajevima", poručuju udruge Iskorak i Kontra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od državnih institucija udruge zato traže da DORH napad na Hadžića okvalificira kao pokušaj teškog ubojstva u stjecaju s rasnom i drugom diskriminacijom, da nadležne institucije pronađu i sankcioniraju sve počinitelje nasilnih napada koji još nisu pronađeni, da se uvedu strože sankcije za zločine iz mržnje, da se uvede stalna edukacija policijskih službenika o zločinima iz mržnje na temelju seksualne orijentacije, te da se sankcionira diskriminacija i govor mržnje predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Vlatka Markovića.

Vezani članci:

arti-201011080065006 arti-201011090792006 arti-201011100690006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo