Nezaposlenost je porasla zbog - maturanata?!

Unatoč dosad najboljoj turističkoj sezoni, iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavili su da je u srpnju na burzi bilo više od 287 tisuća ljudi, 4.800 više nego lani u isto vrijeme.

13.8.2011.
11:06
VOYO logo

Naime, ministar gospodarstva Đuro Popijač smatra da brojka od 4.800 nezaposlenih u odnosu na srpanj 2010. godine dokazuje povjerenje mladih u institucije, jer su maturanti koji se nisu upisali na fakultete došli u Hrvatski zavod za zapošljavanje po pomoć pri traženju posla!

U prvih je sedam mjeseci ove godine, kaže ministar, iz zavoda na posao otišlo 130 tisuća ljudi, a u srpnju njih još 16 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evidentno je da smo mi zaustavili onaj strahoviti rast nezaposlenosti koji se dogodio 2009. i 2010. godine i sasvim sigurno za tržište rada dolaze bolja vremena", izjavio je ministar za Dnevnik.hr.

S ministrovim ocjenama se ne slažu ni oporba ni stručnjaci. Ekonomski analitičar Hrvoje Stojić smatra da će na daljnji rast nezaposlenih kroz sljedeću godinu utjecati nastavak restrukturiranja velikog dijela hrvatskog gospodarstva, ali isto i javnog sektora. To zapravo znači smanjivanje zaposlenih i kresanje državnih troškova, što podrazumijeva i manje posla za velik broj poduzeća koja posluju s državom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članak:

arti-201108120241006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo