Nude besplatne kuće da privuku mlade!

'Rješavanje egzistencijalnih problema mladih jedini je način da ih se zadrži u ovom kraju i da ovdje ostanu živjeti', kaže načelnik općine Netretić.

10.8.2012.
8:32
VOYO logo

Ako žele živjeti na području općine Netretić kod Karlovca, mladi će bračni parovi moći besplatno dobiti komunalno opremljeno zemljište i građevinski materijal. Kuće bi se gradile na području naselja Dubravčani u blizini stare ceste prema Rijeci.

"Općina je obavila prve dvije faze projekta. Izradili smo idejno rješenje, a zatim i urbanistički plan uređenja naselja Dubravčani. U okviru tog projekta nalazilo bi se 25 obiteljskih kuća različitih veličina i tipova. Predviđen je i prostor za sportsko-rekreacijske sadržaje, zelene površine, ali i objekte javne namjene poput škole. Uskoro ćemo projekt prezentirati i Ministarstvu regionalnog razvoja. Na osnovu dosadašnjih pozitivnih reakcija vjerujemo da će se vrlo brzo krenuti u novu fazu koja bi obuhvaćala komunalno opremanje tog prostora prometnicama te instalacijama struje i vode", najavio je Ivica Gračan, načelnik općine Netretić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo naselje za mlade obuhvaćalo bi 26.831 kvadrat zemljišta, uz mogućnost dodatnog proširenja. Prema prostorno planskoj dokumentaciji kuće bi mogle biti samostojeće ili sagrađene kao dvojni objekti, a predviđena je i mogućnost gradnje podrumskih prostora. Ipak, morat će se voditi računa o izgledu koji ne smije odudarati od tradicijskog graditeljstva na tom prostoru.

"Rješavanje egzistencijalnih problema mladih jedini je način da ih se zadrži u ovom kraju i da ovdje ostanu živjeti. Tako će prednost imati mladi bračni parovi s našeg područja koji pritom nemaju nikakve imovine. Projekt Dubravčani, kako smo ga nazvali, dio je naše stalne politike kojom želimo zaustaviti depopulaciju u općini", zaključio je Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo