Neka papi 'firma' u kojoj radi plati službeni put

U trenutku kad građani grcaju u besparici, vladajuća vrhuška, umjesto na njih, puste milijune troši na dolazak vjerskog poglavara crkve koja leži na novcima.

3.6.2011.
10:37
VOYO logo

Prosvjed protiv neodgovorne vlasti koja štedi na narodu, a razbacuje se novcem istog na spektakle dočeka jednog čovjeka, te protiv rastrošnosti Katoličke crkve koja gradi velebne palače i živi kao bubreg u loju – ne od rada svojih ruku, nego od nameta narodu i državi – samo su neki od razloga koji bi dio građana mogli izmamiti na Cvjetni trg danas u 18 sati.

Boris Stanojević, predsjednik Udruge David, koja organizira prosvjed protiv plaćanja troškova posjeta Benedikta XVI. Hrvatskoj, ne želi spekulirati koliko će ljudi doći na prosvjed jer kaže da se brojkama ne opterećuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago nam je za svakoga tko dođe, ali više od svega su nam bitna pitanja koja ćemo tada postaviti. Prosvjed je uredno prijavljen i očekujemo da će biti miran. Iz tog razloga ga i nismo priredili na dan dolaska pape jer nam je prije svega bitno odaslati poruke", kaže Stanojević.

A osim gore navedenih razloga za prosvjed, Udruga David naglašava da je nužno poslati poruku da su građani svjesni mnogih skandala i zločina katoličkog svećenstva protiv čovječnosti učinjenih u prošlosti i sadašnjosti, te nepoštivanja ljudskih prava na međunarodnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je i naš portal izložen vrijeđanju i kritiziranju zbog propitivanja financijske strane spektakla zvanog dolazak pape, upitali smo jesu li njihovi članovi imali kakve neugodnosti. Naime, na forumu Udruge ih vrijeđaju, i to dosta.

'Najlakše je vrijeđati

"Najlakše je vrijeđati i prozivati. Mi nemamo ništa protiv pape, ali kad bi sve bilo onako kako bi trebalo biti, da smo sekularna država, kako volimo govoriti da jesmo, stvari bi bile drugačije. Direktnih prijetnji nismo imali, tek nam je stigao pokoji pamflet u kojemu nas povezuju s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem", kaže Stanojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč ponavljanju organizacijskog odbora za doček pape da njegov posjet košta između 14 i 16 milijuna kuna, predsjednik Udruge David i dalje je skeptičan.

"Pogledate li samo koliko je dosad napravljeno za njegov dolazak, došli biste do daleko većeg iznosa. Procjene da će posjet koštati više od 40 milijuna kuna dobili smo temeljem usporedbe s njegovim dosadašnjim putovanjima", kaže Stanojević, zaključujući:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što je pušten taj iznos u javnost, to je samo odgovor da se građani umire i da misle kako to nije puno."

Vezani članci:

arti-201105120002006 arti-201104210342006 arti-201105310011006 arti-201105310463006 arti-201105270495006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo