11 županija na udaru / Nedavno snijeg, a sad ih iz električne mreže 'iskopčao' vjetar. Karlovčani u problemima zbog vjetra

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prije skoro dva tjedna na tom je području pao snijeg koji je zbog težine lomio grane te električne vodove, a kada se napokon topio, upalio je upozorenje zbog poplava

4.2.2023.
16:22
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Sljemenska cesta, koja je od jutros bila zatvorena zbog vremenskih nepogoda, opet je otvorena za promet osobnih automobila, izvijestila je zagrebačka policija nakon 15 sati.

Podsjetimo, jak vjetar pogodio je Hrvatsku u subotu, a štete se zbrajaju u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Krapinsko-zagorskoj te Koprivničko-križevačkoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom popisu pridružilo se i karlovačko područje gdje je bez struje ostalo oko 1.500 potrošača. S obzirom na to da vjetar jenjava, a kvarovi se otklanjaju, u Elektri Karlovac očekuju da će do 17 sati svi korisnici dobiti struju.

Problema ima svuda na prostoru koji održava karlovačka Elektra, u pa i u Zdenčini i Pisarovini u Zagrebačkoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Kaos diljem Hrvatske /

Strašni prizori: Pogledajte što je olujni vjetar učinio u Osijeku i Zagrebu. Rušio stabla, štandove, auta...

Image
Kaos diljem Hrvatske /

Strašni prizori: Pogledajte što je olujni vjetar učinio u Osijeku i Zagrebu. Rušio stabla, štandove, auta...

Kako je Hini rekao dežurni dispečer Željko Nekić, ponajmanje je problema u samom Karlovcu, no prekidi struje su i u Ozlju, Dugoj Resi i Ogulinu, na slunjskom području u Taborištu, kod Generalskog Stola u Tonkovićima, na potezu od Bosiljeva do Vukove Gorice, te u Sjeničaku kod Vojnića, u Lasinji, u Bariloviću gdje su prekidi povremeni jer velikog kvara nema, ali je mreža nestabilna.

“Budu li se obistinile prognoze da će oko 16 sati vjetar stati i ako ne bude novih kvarova, ove na kojima sada radimo sanirat ćemo do oko 17 sati”, poručio je Nekić građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se doznaje u Centru 193, vatrogasci su u Goljakima kod Draganića ugasili požar jedne kuće i u Karlovcu jednog podruma, a intervenira se na uklanjanju grana ili porušenog drveća. Traje i akcija uklanjanja crijepa s krova s jedne kuće u Banjavčićevoj ulici, u samom starom centru Zvijezdi.

Na karlovačkoj Hitnoj medicinskoj pomoći "sve je kao i obično vikendom", rekla je dežurna liječnica dodavši da prijava o ozlijeđenima u nevremenu nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo