ovjerio dokument / 'Nećemo niti s jednima, niti s drugima': Prije tri godine Petrov je pogazio svoje 'zapečaćeno' obećanje

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Petrov je prije tri godine kod javnog bilježnika tijekom izborne kampanje zapečatio svoje obećanje građanima

6.11.2018.
15:56
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

"Ovjerili smo, kao što smo i najavljivali, kod javnog bilježnika izjavu u kojeg u svoje ime ispred Mosta nezavisnih lista tvrdim da neće biti postizbornih koalicija niti s jednom strankom. Ne možemo se identificirati niti s HDZ-om niti sa SDP-om.

Njihova politička kultura, način ponašanja, onodsi prema građanima su u potpunosti u suprotnosti s Mostom. Način na koji su upravljali državom zadnjih dvadeset godina pokazuje da im je stalo do osobnih interesa, Mostu je stalo do javnog interesa i građana i to je glavni razlog zašto s njima nećemo u koaliciju", tako je prije točno tri godine govorio šef Mosta Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Petrov je prije tri godine kod javnog bilježnika tijekom izborne kampanje zapečatio svoje obećanje građanima da neće "niti s jednima, niti s drugima" ulaziti u bilo kakve koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao pogrešku

U ovjerenoj izjavio također je zajamčio kako će "podnijeti ostavku na mjesto predsjednika, ako se MOST jednostrano pridruži nekoj koaliciji ili koalira s nekom strankom koja je upravljala Hrvatskom u proteklih desetak godina i time joj omogući većinu u Saboru", no te izjave se na kraju nije držao.

Petrov je nakon toga postao predsjednik Hrvatskog sabora, a Most je s HDZ-om pod vodstvom Andreja Plenkovića činio Vladu RH koja je trajala sve do trenutka dok premijer Plenković nije hladnokrvno razriješio dužnosti tri Mostova ministra - Ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića, Ministra pravosuđa Antu Šprlju, te Ministra zaštite okoliša i energije Slavena Dobrovića - nakon čega je umjesto Mosta novi partner HDZ-a postao HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je kasnije priznao kako je cijela situacija s javnim bilježnikom bila pogreška te da je bilo po njegovoj osobnoj želji da on ne bi išao niti s jednom strankom u Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo