'NASMIJEŠENI UBOJICA' PAO ZBOG TRALJAVOG UBOJSTVA U BEOGRADU? / Policija je prepoznala smrtonosan smiješak

Image

Ubojstvo zbog kojeg je Der završio na naslovnicama svjetskih medija, i koje je dovelo do potvrde njegova identiteta kao počinitelja ubojstva Ivana Serdarušića i Lasla V.

8.3.2019.
14:53
VOYO logo

'Nasmiješeni ubojica' plaćeni ubojica Čaba Der, koji je uhićen u Češkoj zbog triju ubojstava koje je izvršio u razmaku od osam mjeseci u Srbiji, Mađarskoj i Nizozemskoj i čije izručenje žele sve tri države, ulovljen je zbog snimke ubojstva Nebojše Markovića na Banovom brdu, piše Blic.rs.

Image
NASMIJEŠENI UBOJICA ZA KOJIM TRAGA ČITAVA SRBIJA: /

Proslavio se ubojstvom mafijaša u restoranu nakon kojeg je pobjegao biciklom

Image
NASMIJEŠENI UBOJICA ZA KOJIM TRAGA ČITAVA SRBIJA: /

Proslavio se ubojstvom mafijaša u restoranu nakon kojeg je pobjegao biciklom

Prišao je žrtvi i nasmiješio se

Naime, nizozemskim detektivima snimka ubojstva je bila ključni dokaz za prepoznavanje osobe koja je počinila ubojstva Hrvata Ivana Serdarušića koji je imao nizozemsko državljanstvo i kojeg je plaćeni ubojica likvidirao 30. srpnja 2018. godine u Amsterdamu. Zbog navedene snimke Nizozemska je pokrenula istragu protiv njega 19. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je ubio Serdušića u talijanskom restoranu pred mnogobrojnim svjedocima, a dokaz protiv njega su snimke na kojima se vidi njegov dolazak i odlazak s mjesta zločina. Mađarska ga traži zbog ubojstva kontroverznog poslovnog čovjeka Lazla V. kojeg je ubio na parkingu, natjeravši ga da klekne, te je zatim bacio njegovo tijelo u potok.

Ubojstvo zbog kojeg je Der završio na naslovnicama svjetskih medija, i koje je dovelo do potvrde njegova identiteta kao počinitelja ubojstva Ivana Serdarušića i Lasla V., dogodilo se početkom siječnja u Beogradu kada je ubio Nebojšu Markovića koji je u tom trenutku vadio dječja kolica iz svojeg automobila. Sigurnosne kamere sa zgrade pokazale su da je plaćeni ubojica prišao svojoj žrtvi, pogledao je u oči, nasmiješio se i ubio je, a poslije zločina odvezao se u automobilu u kojem ga je dovezao suučesnik Alen Cigler, koji je samo nekoliko dana u policijskoj akciji uhićen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje se kako su prva dva ubojstva povezana s narko-miljeom, dok se smatra kako je Marković ubijen pogreškom i kako je prava meta ustvari bio njegov punac.

Uhitili i djevojku nasmiješenog ubojice

Upravo je ubojstvo u Beogradu koje je bilo snimljeno bilo dokaz i za nizozemsku i mađarsku policiju o upletenosti 'nasmiješenog ubojice' u ubojstva izvršena na njihovu teritoriju. Samo nekoliko dana nakon ubojstva u Beogradu mađarska policija objavila je kako su izdali uhidbeni nalog 27. rujna prošle godine, tjedan dana nakon što je ubijen Lazlo V. i da je Centralni sud u Budimu 15. studenoga izdao europski i međunarodni uhidbeni nalog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom veljače mađarska policija privela je 30-godišnju Niki, djevojku Čaba Dera, zbog sumnje, kako je rekao jedan od svjedoka za lokalne medije, da je povezana s čovjekom koji je izvršio ubojstvo poslovnog čovjeka u rujnu.

Nagrada od 20 tisuća kuna

Nizozemska policija raspisala je nalog za Derom, gotovo u isto vrijeme kada su za njim tragale srpska i mađarska policija. Nizozemska policija pokrenula je istragu 19. veljače, a tada je i njihovo tužiteljstvo izdalo i europski uhidbeni nalog. Nakon što je u Amsterdamu ubijen Ivan Serdarušić, nizozemska policija ponudila je nagradu od 20 tisuća eura za informaciju koja će dovesti do uhićenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češki pravosudni organi su ti koji će odlučiti kojoj od zemalja koje traže Dera pod sumnjom ubojstva će izručiti plaćenog ubojicu. Neke od stvari koje bi mogle biti presudne u odluci Češke jest koja je država prva raspisala tjeralicu, gdje je prvo ubojstvo počinjeno i čije državljanstvo ima ubojica. Međutim, kako su kod Dera prilikom uhićenja pronađeni lažirani dokumenti i oružje za koje nije imao dozvolu on bi mogao prvo biti procesuiran u Češkoj.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo