NAPOKON KREĆA BOLJA ORGANIZACIJA NA PODRUČJU BANOVINE? / Danas se održava sastanak Crvenog križa sa svim udrugama

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

HTV neslužbeno doznaje da će organizaciju oko kuhanja toplih obroka za stanovnike Banovine preuzeti tvrtka,

8.1.2021.
10:43
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

HTV-ova reporterka Zrinka Grancarić javila se u emisiju Studio 4 iz Petrinje. Rekla je kako je trenutno u Petrinji mirno što se tiče podrhtavanja tla, te je hladno, pada kiša, a očekuje se čak i snijeg. Dodala je da današnji dan tako neće biti ugodan nikome.

U Logističkom centru nalaze se teretna vozila koje prevoze mobilne kućice, a koje će biti isporučene građanima Banovine. Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović rekao je kako na području Petrinje i okolice još 400 do 500 obitelji čekaju smještaj u mobilne kućice. Osim potresa, ljudi strahuju od odrona i klizišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRENULA JE 'NAJSLOŽENIJA AKCIJA U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI': /

Uklanja se toranj Sisačke katedrale

Image
KRENULA JE 'NAJSLOŽENIJA AKCIJA U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI': /

Uklanja se toranj Sisačke katedrale

Prvi službeni sastanak Crvenog križa sa svim udrugama

Crveni križ do sada je podijelio 336 tona hrane, 220.000 litara vode, te 109.000 toplih obroka. Danas će održati i koordinacija Crvenog križa sa svim udrugama koje pomažu na području Banovine, te da je to prvi takav službeni sastanak. Očito se na području Banovine napokon počinje s boljom koordinacijom svih udruga koje se nalaze na tom području.

HRT-ova reporterka rekla je da neslužbeno saznaje da će ugostitelji - volonteri koji pomažu stanovništvu u vidu kuhanja i podjele toplih obroka i dalje ostati raditi, ali za šest dana bi se to trebalo promijeniti. "Neslužbena informacija je da će tu organizaciju oko kuhanja toplih obroka preuzeti jedna tvrtka, a namirnice će osigurati Hrvatska vojska i Crveni križ", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intencija gradonačelnika Petrinje je privremena evakuacija tridesetak obitelji iz samog centra Petrinje kako ne bi došlo do većih tragedija. Život stanovnika treba vratiti u kolotečinu koja će im donijeti mir, ali i obnova bi trebala brzo početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo