Nakon 'zidanja' Dropulićke, građani idu Bandiću

Organizatori prosvjeda zbog građevinskih radova u Varšavskoj ulici, Zelena akcija i Pravo na grad najavili su u 19 sati novo okupljanje na križanju Gundulićeve i Masarykove ulice.

19.7.2010.
14:17
VOYO logo

S tog mjesta planiraju otići prosvjedovati pred gradskom upravom na Trg Stjepana Radića. Radi se o nastavku prosvjeda koji traju već mjesecima, a zaoštrili su se prošloga četvrtka kada je gradsko poduzeće Zrinjevac srušilo drveće u toj ulici, a izvođač radova ulične lampe te su razbili pločnik.

http://static.bambuser.com/r/player.swf?username=koncerti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je uhićeno 150 građana koji su svojih tijelima pokušali zaustaviti kamione Tehnike.

arti-201007170205006Prosvjednici su imali tek jedan dan pauze - u nedjelju, a dan prije su "zazidali" Ministarstvo graditeljstva Marine Matulović Dropulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasprava o Varšavskoj u Skupštini

Inače, potpredsjednik Gradske skupštine Josip Kregar, koji je također uhićen u četvrtak, najavio je u razgovoru za Novi list da će se u utorak održati sjednica Skupštine na kojoj će se razgovarati samo o Varšavskoj.

Skupština je od gradskog Ureda za izgradnju grada zatražila papirologiju vezanu za izgradnju ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj, a od policije očitovanje o postupanju tijekom prosvjeda. Raspravljat će se je li ta rampa od javnoga interesa, zbog čega je investitor Grad Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo