RED SUZA, RED VESELJA / Nakon Hurem, udaje se još jedna žena iz sultanove palače!

Image
Foto: RTL

U večerašnjoj epizodi 'Sulejmana Veličanstvenog' dvor će se pripremati za vjenčanje kalfe Nigar i Matrakčija! Tijekom priprema mladenke za veliki događaj, jedna od brojnih dvorskih sluškinja otpjevat će poznatu pjesmu 'Sejdafu majka buđaše' koja će rasplakati kalfu Nigar!

21.11.2012.
12:28
RTL
VOYO logo

Dvorske žene pripremaju se za vjenčanje kalfe Nigar za najučenijeg čovjeka na dvoru, Nasuh-efendiju Matrakčija! Cijela ceremonija pripreme mladenke, koja je za ulazak u bračnu luku odjenula tradicionalnu crvenu haljinu s velom preko glave, bit će popraćena veseljem i plesom.

Image
Foto: RTL

No, jedna će pjesma uspjeti rastužiti svaku ženu i djevojku na dvoru, a pogotovo Nigar koja se ionako ne želi udati jer je zaljubljena u oženjenog muškarca, Ibrahim-pašu. Riječ je o poznatoj sevdalinki "Sejdefu majka buđaše" koju će otpjevati iznimno cijenjena turska pjevačica podrijetlom s Kosova, Suzan Kardes, i to na izvornom jeziku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

S obzirom da je na dvoru i u haremu Sulejmana Veličanstvenog živjelo na stotine žena različite vjere, nacionalnosti i boje kože, ali i zbog činjenice da lik kalfe Nigar tumači makedonska glumica Filiz Ahmet, nikoga nije začudio ovaj odabir pjesme koja je najvjerojatnije nastala na području Bosne i Hercegovine, te se potom, kao i mnoge druge sevdalinke, trgovačkim putevima i karavanama proširila u druge krajeve, pa tako i do Crne Gore i Makedonije.

Image
Foto: RTL

Sultanova majka odobrila je udaju kalfe Nigar za Matrakčija, smatrajući da Nigar ne smije ostati usidjelica poput ostalih sluškinja na dvoru, koje će služiti sultaniji do svoje starosti...Za to vrijeme, muškarci slave Matrakčijevo vjenčanje u kavani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novoj epizodi "Sulejmana Veličanstvenog", koja je na rasporedu u 21 sat na RTL Televiziji, doznat ćemo kako je prošla prva noć novog bračnog para!

Image
Foto: RTL

Sve o seriji "Sulejman Veličanstveni" možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Facebook.com/Sulejman.Velicanstveni.RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo