Nakon 14 bolnih operacija odrezali mu nogu

'Kirurg Davorin Diklić uništio mi je obitelj i život', ljutito je kazao Ivan Koščević (45) iz Velikog Grđevca, kojem su kirurzi 2006.

14.3.2010.
22:20
VOYO logo

Ivan Koščević je 2004. u prometnoj nesreći zadobio vanjski prijelom lijeve noge koji je na vrijeme trebao biti saniran rutinskim operativnim zahvatom, no odgoda operacije na pet dana pretvorila se u doživotnu noćnu moru, piše Jutarnji list.

arti-201001140650006''Ne znam kako bih reagirao kada bih ga sreo, uništio mi je sve što sam imao'', bijesno Koščević komentira pogrešku dr. Davorina Diklića . Ni pravomoćna presuda kojom mu je bjelovarska Opća bolnica uz doživotnu mjesečnu naknadu od 900 kuna dužna isplatiti i 366.000 kuna sa zateznim kamatama za Koščevića nije zadovoljština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201002150281006''Sve operacije nakon prve bile su samo pokušaji da se popravi pogreška dr. Diklića, jedine osobe koju krivim za gubitak noge. Nije me pravodobno operirao čak i kada su mu na hitnost ukazivali kolege'', rekao je Koščević.

Tragedija je započela 29. srpnja 2004. kada je u Severinu zaspao za upravljačem, a samo nekoliko sekundi kasnije snažan ga je udarac vratio u grubu stvarnost. Uz ostale ozljede, Koščević je zadobio i otvoreni prijelom natkoljenice, te je žurno smješten na Odjel kirurgije bjelovarske Opće bolnice, gdje su liječnici zaključili kako njegova ozljeda nije hitna za operaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pet dana nesnosnih bolova, tijekom kojih ga nitko od liječnika nije ništa pitao, Koščević je legao na operacijski stol. Dr. Diklić mu je u nogu ugradio metalnu pločicu i vijke te postavio protočnu drenažu. Kada se očekivalo da će rana zarasti, Koščević je ponovno osjetio nesnosnu bol.

Opet je završio na operacijskom stolu, no ovog puta ga je operirao doktor Mesar, koji mu je u nogu vratio protočnu drenažu. Sredinom rujna 2004. pušten je kući bez ikakvih uputa kako održavati ranu, bez uputa za previjanje, liječenje ili terapiju. Tada je sve krenulo ispočetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201002240013006''Antibiogram je pokazao kako je u nozi još prisutna bakterija, pa sam u prosincu 2004. ponovno morao na liječenje u Zagreb, gdje sam pretrpio 12 bolnih operacija. Nikako se nisam mogao riješiti bakterije i u tom su me razdoblju šopali jakim tabletama koje bi mogle ubiti konja. Nakon operacija su me seljakali iz zagrebačke u bjelovarsku bolnicu i natrag'', ispričao je.

Krajem 2006. Košćević je ostao bez lijeve noge. Liječnici su je morali odrezati zbog uznapredovale sepse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U Daruvarskim sam toplicama dobio protezu, a kako mi je rana još curila, liječnici su me poslali na pretrage i ponovno utvrdili prisutnost MRSA bakterije, zbog koje su me istjerali iz toplica'', kazao je Koščević.

Koščević je tužbom odlučio istjerati pravdu. Izborio je pobjedu na Općinskom sudu, čiju je presudu u studenom 2009. potvrdio i Županijski sud, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201002240603006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo