Najsunčaniji je ujedno i najskuplji otok na Jadranu!

Iako su počeli spuštati cijene, trgovci i ugostitelji na otoku Hvaru drže najviše cijene na cijelom Jadranu.

23.6.2010.
15:42
VOYO logo

Cijena krafne s marmeladom šokirala je jednog čitatelja Večernjeg lista, jer isti proizvod u drugim mjestima, u trgovačkim lancima i pekarnicama, košta oko četiri kune, dok je on u dućanu na Hvaru za krafnu dao 11 kuna.

arti-201006100765006Hvarska kava gorak je okus ostavila u ustima Zagrepčanina S. K., koji je četiri kave s mlijekom platio vrtoglavih – 90 kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sjedili smo u kafiću, uživali u suncu, naručili kave i šokirali se računom. Takav mi je 'doček' pokvario cijeli godišnji. Da je barem kava bila fina, ne bih riječ rekao, ali istu takvu kavu u Tkalči platim 8 kuna'', rekao je za Večernji list.

Iako su ove godine Hvarani odlučili spustiti cijene, te je na rivi kava u prosjeku jeftinija dvije kune nego lani, a manje su i cijene sokova i piva, i dalje su najskuplji na Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201006080028006Naprimjer, na Visu i Braču cijena kave s mlijekom kreće se oko deset kuna, a čak je i u Dubrovniku, koji je tradicionalno u samom cjenovnom vrhu, kava s mlijekom jeftinija nego na Hvaru, pa za nju na Stradunu treba izdvojiti 12 kuna.

Nije tajna da turisti vole 'brze zalogaje', te će ih kroasani u Dubrovniku i na Hvaru stajati 12 kuna. Ako se, pak, odluče za neko konkretnije jelo, primjerice bijelu ribu, u hvarskim restoranima je cijena od 440 kuna po kilogramu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201006130220006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo