NAJEZDA GAMADI I U DALMACIJI, ALI NISU KOMARCI: / 'Grad ih je pun, ulaze ljudima u stanove. Pa neću ja valjda bacati otrov po kvartu!?'

Image

Dok Slavonija muku muči s najezdom komaraca, u Splitu trpe najezdu žohara

20.6.2019.
12:04
VOYO logo

Dolaskom ljetnih temperatura Splićani su pohrlili na otvoreno kako bi nakon svibanjskih kiša, napokon uživali na svježem zraku. Ali, osim građana i turista, na ulice su izišli i žohari. Čitatelji Slobodne Dalmacije javljaju kako je grad pun žohara.

"Sinoć sam šetao po Mertojaku i naišao na ogromnu količinu žohara. Bilo je dvadesetak žohara oko svakog šahta. Jutros sam zvao CIAN, oni su me uputili na Gradski kotar Mertojak, a tamo su mi rekli da mi mogu dati otrov za miševe! Doslovno. Nakon što sam uspio objasniti da se radi o gradskoj površini i da ja neću bacati otrov po Mertojaku, rekli su mi da pošaljem mail sa slikom i da će onda poslati zahtjev. Iskreno, ne zvuče mi uvjerljivo", napisao je Bartol Filipović Grčić u Facebook grupi Split i oko Splita te zamolio više od 28.000 članova grupe da ga savjetuju što treba učiniti i da mu pošalju slike žohara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haraju 10 godina

Nakon samo nekoliko minuta javili su se deseci građana s istim problemom: "Ima i deset godina kako Mertojak ima problema sa žoharima. Ulaze ljudima u prizemlju u stanove, stravično ih je puno", napisala je susjeda.

Neki su se pak obrušili na CIAN, tvrtku koja se bavi dezinsekcijom, ali i na gradsku vlast: "Nema di ih nema... vrućine pa izlazu lipo... a gradske vlasti ne rade svoj posal... dosta dugo ih nije bilo al il su postali imuni na CIAN-ove klopke ili CIAN ne radi svoj posal... A prin je ovo drugo... nima se pinezi... pa šlape u ruke i udri."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna stanarka Meja poslala je video prepun žohara, a u gotovo svim gradskim kvartovima ljudi su viđali ta puzeća stvorenja. No, veći je problem prebacivanje odgovornosti u rješavanju ovog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ping-pong sa žoharima

"Žohara ima i to nije ništa neobično. Svake godine imamo iste situacije. Evo sada smo u tijeku dezinsekcije manjeg broj šahti u centru grada gdje su nam prijavljeni žohari. Svi građani koji ugledaju žohare u svome kvartu trebaju problem prijaviti u svom gradskom kotaru koji će po primitku prijavu proslijediti nama i mi ćemo izaći na teren", objasnio je Alan Kurtović iz tvrtke CIAN.

U Gradskom Kotaru Mertojak, pak, druga priča: "Za to je nadležan CIAN. Vlaga je velika pa su izašli na ulice, a mi ne možemo reagirati na rekla-kazala. Treba imati dokaz, odnosno fotografiju kako bismo je mogli proslijediti nadležnim službama", rekla je tajnica GK Mertojak Nada Milovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo