Najdraži Kosoričin HTV-ovac je...

Novom uredniku Dnevnika HTV-a Ivanu Jabuki pošlo je za rukom ono što mnogima nije - dobiti intervju s premijerkom Jadrankom Kosor.

12.3.2011.
23:21
VOYO logo

"Oporba želi da Vlada ode, a to bi značilo da se pregovori prekidaju jer tehnička vlada ne može donositi odluke", istaknula je Kosor u intervjuu za HTV.

"Svi se moramo držati ustavnih odredbi, i predsjednik i Vlada, i zastupnici. Sva tri stupa vlasti moraju biti u okviru Ustava, i njihove izjave. Na tome ćemo inzistirati. Hrvatska je u parlamentarnoj demokraciji, a ne u polupredsjedničkom sustavu", rekla je premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li predsjednik Ivo Josipović zadnjih dana bio pristran, Kosor je rekla da nije u redu što je HDZ izdvojio na jednu stranu, a sve druge strane su ostale na drugoj.

Premijerka je spomenula i izbore i, kako je rekla, ne vidi neku značaju razliku jer je izlazak na birališta najavila za kraj godine, a oporba traži termin na jesen. Kaže da se o izborima nastavljaju razgovori unutra HDZ-a, a da će"ovih dana" imati i neke prijedloge koalicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto na brojne pozive nije došla u parlament, odgovorila je: "Odazvat ću se pozivu u parlament, kada me budu zvali oni koji priznaju legitimitet Vlade. Borba na političkoj sceni je prešla neke granice" rekla je Kosor.

Najavila je da će sljedeći tjedan oporbu pozvati na sastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče gospodarske situacije - rasta nezaposlenosti i nelikvidnosti te pada BDP, Kosor je rekla da bi se taj negativni trend trebao zaustaviti sredinom godine. Smatra da će Vladini projekti s vremenom dati rezultate, te da se neće ponoviti 2009. kada je u pitanje bila dovedena isplata plaća.

Na pitanje može li zamisliti guvernera Rohatinskog kao političkog suparnika, rekla je kako bilo koga može zamisliti kao suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svačije političke ambicije su legitimne. Ne mogu i ne smijem suditi jesu li realne", rekla je Kosor u HTV-ovom Dnevniku.

Vezani članci:

arti-201103110461006 arti-201103110132006 arti-201103120168006 arti-201103120116006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo