Načelnik Škabrnje: Ekscesa ima svugdje u svijetu

5.5.2012.
16:39
VOYO logo

''Ja sam bio na razgovoru i optužen sam da sam rekao 'pričekajmo dok ode policija pa juriš pa ćemo ih pobit'. Jedino što sam rekao mojim dečkima tamo iz sela koji su vlasnici zemlje je 'maknite se da policija svoj posao obavlja'. Optužen je donačelnik od tog istog Roma. Mediji vjeruju njemu, vjeruje mu i državna vlast, Vlada i svi'', rekao je načelnik općine Škabrnja Luka Škara za zadarski Novi radio dodavši kako su romske obitelji same donijele odluku da odu.

''Ona dva ekscesa, toga ima svugdje u svijetu. Dva luda, pijana mogu reći nešto što ne valja. Oni su se bili dogovorili, zato je onaj prolaz i ostavljen, da izvole naći prolaz od onoga tko im je prodao zemlju ili ako neće, ostat će zagrađeni. Mene su zvali kao načelnika da je tu prisustvujem tome hoće li otići ili neće i oni su sami donijeli odluku da odu'', kaže načelnik općine Škabrnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Hrvatska nema veze, nemaju novinari, nemaju ni ministri, oni ne znaju jer su usidreni po deset stanova gore po Zagrebu i što oni znaju što je prostorni plan, što je kuća, što je dozvola. Ja sam ogorčen, ogorčen na sve, ali sam pametniji 100 puta od njih - donesi lijepo dozvolu, nosi papir. Mi smo potrošili milijun kuna na urbanistički plan i on donese tamo smeće da drži. Ima livada, ima ih koliko hoćeš u drugim mjestima. Zašto se plaća zaštita okoliša, grade tvornice nego zato", pita se Škara dodavši kako bi, da se njega pita, Romima trebalo dati posebnu nagradu jer rade posao koji nitko drugi ne želi raditi.

Uz načelnika općine, prekršajne prijava podignute su i protiv mještanina Škabrnje, Denisa Bilavera, donačelnika Škabrnje Damira Gurlice i direktora komunalnog poduzeća Zorana Gurlice. Iz PU Zadarske su bez komentara s naznakom kako je slučaj u obradi. Događaje u Škabrnji do sada su, među ostalim, javno osudili Predsjednik Ivo Josipović, Vesna Pusić i zastupnik romske manjine u Saboru Veljko Kajtazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo