Na jugu se gradi čisti luksuz - noćenje će naplaćivati više od 1.000 eura

U Cavtat za najviše 15 dana stiže mehanizacija i konačno kreće gradnja luksuznog Amanresorta na mjestu nekadašnjeg Hotela Makedonija.

19.2.2014.
9:03
VOYO logo

Cavtatski Amanresort u lipnju prošle godine pompozno je predstavljen javnosti. Više od tisuću eura stajat će noćenje u jednoj od 30 superluksuznih soba i 10 apartmana, rekli su predstavnici investitora pa najavili završetak gradnje u svibnju 2014. godine. No, unatoč najavama, piše Slobodna Dalmacija, jesenas nisu počeli radovi.

Hrvatski i grčki investitori

Glavni ulagači u gradnju hotela s pet zvjezdica su hrvatski investitori iz cavtatskog društva Bonvena Hoteli te njihov poslovni partner, grčki biznismen Petros Stathis. U medijima ga se spominje kao većinskog dioničara Amana u Svetom Stefanu, Veneciji, New Yorku i San Marinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Investiciju od gotovo 30 milijuna eura kreditom prati Sberbank Rusija koja svojim klijentima nudi financiranje u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) koja je u središtu pozornosti javnosti zbog kredita koji su odobrili pomoćniku ministra financija Branku Šegonu. Ulagači Amanresorta kažu kako tu leži razlog zbog kojeg nema lopate na gradilištu u Cavtatu.

"Financiranje je kasnilo zbog nemilih događaja u HBOR-u. Sberbanka je komercijalna banka koja servisira kredit po HBOR-ovu programu. Kredit je odobren i očekujemo da ćemo krenuti za najviše 15 dana", kaže Josip Vezjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo