unosan biznis? / Na internetu mamio oženjene muškarce i iznuđivao novac: 'Donesi mi 1000 kn, inače sve ide do tvojih bližnjih'

Image
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL

24-godišnji Zadranin ucjenjivao je oženjene muškarce na internetu mameći nadimkom "zadarcurica"

5.9.2017.
9:16
Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Zadranin je na internetskom portalu smokva.com otvorio profil pod nazivom "zadarcurica" sa adrese koja je pripadala osobi kod koje je živio. Na stranici je objavio oglas "samo oženjeni", te je na taj način pokušavao prevariti starije muškarce u nakani da se okoristi, piše Slobodna Dalmacija.

Na tu je njegovu "ponudu" 8. ožujka nasjeo Zadranin koji je dogovorio susret sa "zadarcuricom" na predjelu Bokanjca. Muškarac se na dogovorenom mjestu pojavio oko 11 sati, nakon čega mu je Zadranin poslao poruku sadržaja, "Ovako. slikan si i snimljen. ti, auto. i sve. s pomoću tablice ćemo doći do tebe i tvojih koji će saznati sa čime se baviš. evo za početak ove slike da vidiš da se ne zezamo. Imaš dva uvjeta od kojih ćeš izabrati jedan. Ok?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga mu je poslao poruku, "Imaš vremena do 14,15 za odgovor inače sve ide na Internet i do tvojih bližnjih, donijet ćeš ih tamo točno gdje ti mi kažemo i ostaviti ih. Imaš rok od 20 minuta 1000 HRK".

Muškarac se prestrašio te mu je rekao da može platiti 600 kuna, nakon čega je Zadranin pristao. Rečeno mu je da ostavi novac u vrećici na parkiralištu ispred Trgovačkog centra Supernova, što je i učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadaranin je u trenutku preuzimanja novca zaustavljen od strane policijskog službenika, mladić je pobjegao sa mjesta događaja no ubrzo nakon toga je uhićen. Dobio je kaznu od 600 sati rada za opće dobro.

"Sud navedenu kaznenopravnu sankciju smatra u cijelosti primjerenom kako osobi optuženika", naveo je sudac Tomislav Šimić u priopćenju, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo