Cijepite se! / Na Hvaru i u Solinu pojavile se ospice, dvije osobe završile u bolnici!

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Oba slučaja pojavila su se ovaj tjedan

24.5.2019.
17:36
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

U Splitsko-dalmatinskoj županiji pojavile su se ospice. Zabilježena su dva odvojena slučaja, jedan na Hvaru, drugi u Solinu.

Potvrđeno nam je to za 24 sata u županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba slučaja pojavila su se ovaj tjedan. Najprije na Hvaru gdje je oboljela žena u tridesetima iz BiH koja je došla na otok kao sezonska radnica.

U Hrvatsku je već stigla bolesna te je odmah prebačena u splitsku bolnicu. Drugi slučaj je iz Solina, riječ je o 39-godišnjem muškarcu koji nije bio cijepljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zemljama u našem okružju ima mnogo oboljelih, bilježi se više stotina slučajeva u BiH te sigurno 1000 zaraženih u Makedoniji. Mnogo je oboljelih i u Italiji, Češkoj, Austriji... Kako je sada turistička sezona, rizik za epidemiju je vrlo visok jer je riječ o visokozaraznoj bolesti. Najveća opasnost su veliki kolektivi poput jaslica, vrtića, škola... Zato još jednom apeliramo na sve roditelje da dovedu cijepiti svoju djecu, ali da i sami provjere svoj status. Ako nisu cijepljeni, pozivamo ih da dođu u naš Zavod gdje to mogu napraviti", rekla je za 24 sata dr. Milka Brzović, voditeljica Odjela za nadzor nad cijepljenjem u Zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo