plan s rupom / Na granici uhićena skupina migranata koja je provalila u kuću u Bosiljevu: Odala ih bizarna stvar

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osumnjičenik ne spori da je uzeo prsluk, kaže da mu je bilo hladno. Tamo gdje je uzeo prsluk, ostavio je svoju mokru jaknu

10.11.2018.
21:24
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Grupa migranata koja je ilegalno ušla u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine provalila je u kuću u Bosiljevu iz koje je nestao jedan prsluk, 1270 kuna, 150 kanadskih dolara, sklopivi nož, dalekozor, te neutvrđena količinina lješnjaka i oraha.

Oni su kasnije uhićeni, te su po logu Hidroelektre na predmetnom prsluku povezani s krađom u bosiljevačkoj vikendici. Tužiteljstvo je tražilo pritvor za Sirijca koji je na sebi imao prsluk, smatrajući da je odgovoran za krađu i drugih predmeta, međutim njihovom zahtjevu nije udovoljeno jer su na Županijskom sudu smatrali kako ukradeni prsluk nije sam po sebi dokaz da su ukradene i druge nestale stvari jer ništa osim prsluka nije kod njega pronađeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mohamed H. koji je tada bio na proputovanju s uhićenim Omarom M. rekao je da je Omar sam otišao do te kuće i da se vratio s nešto sira i mlijeka, ali da nije vidio nikakav novac niti druge stvari. Drugi svjedok, Mohamed A. je rekao da je s osumnjičenikom drugi puta išao do kuće, u drugom navratu je vdio da mu prijatelj ima prsluk. Sjeća se da je kod nekoga u grupi vidio preklopni nož, ali da su ubrzo došli do granice, vidjela ih je slovenska policija, došlo je do gužve pa je taj netko nož i odbacio.

Osumnjičenik ne spori da je uzeo prsluk, kaže da mu je bilo hladno. Tamo gdje je uzeo prsluk, ostavio je svoju mokru jaknu. Tvrdi da nije uzeo ništa drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oštećeni vlasnik navodi da su se otuđeni novci prethodno nalazili u hlačama koje su bile obješene u sjenici zajedno s ostalim stvarima, no osumnjičenik je kasnije zetečen s prslukom koji je otuđen iste zgode pa se doista, obzirom na sve navedeno, ne može tvrditi da je upravo on otuđio navedeni novčani iznos", zaključio je sud, odlučujući o pritvoru za osumnjičenog Sirijca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo