radi se punom parom / Buka bagera na dalmatinskim prometnicama najavljuje finiš predizborne kampanje

Buka bagera odjekuje Dalmacijom. Uređuje se infrastruktura, popravljaju prometnice, grade nogostupi. Gradilišta najavljuju ulazak u finiš predizborne kampanje

11.4.2017.
18:21
VOYO logo

Teška mehanizacija nemilosrdno ruje glavnu poveznicu Klisa s cestama prema Splitu. Klišani tako svakim danom kroz prašinu, preko rupa zaobilaze kamione.

Gradilište nažalost, odiše ritmom 'lako ćemo'. Mali broj radnika i korištenje tek dijela raspoloživih strojeva ne ukazuju na užurbanost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 700 ili 800 metara nečega što bi trebala biti cesta Klišanima je automobilom potrebno preko 5 minuta. I tako već puna dva mjeseca, a radovima se ne vidi kraj. 

Ili ipak vidi – pred lokalne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A nego šta je nego zbog izbora. Kad će bit gotovo, to ne znam", 

Imaju Klišani i alternativnu prometnicu. No, ona ide samo do Solina gdje je nova građevinska blokada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna cesta u Solinu raskopana je zbog instalacije plinovoda. Radovi su trebali biti gotovi do sredine travnja, no stanje na terenu govori drugačije.

Zbog objektivnih razloga ili ne, radovi su se produžili i trebali bi biti gotovi za mjesec dana. Taman za presjecanje vrpce pred 21. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raditi se mora pa malo strpljenja i sve će biti u redu", komentira Pere iz Solina. 

"Malo je problem, ali kad su radovi u pitanju, sve se oprašta", dodaje Marija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dicmu je netom završeno uređenje prometnice prema Sinju, a infrastrukturni radovi traju i pred Trogirom. Po broju gradilišta, od kojih, uz sanaciju prometnica, dio čine privatne investicije, prednjači Šibenik.

"Ja i ne znam točnu brojku. Moji pročelnici kažu devetnaest, a neki govore i dvadesetitri gradilišta", Željko Burić, šibenski gradnoačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obalnom pojasu prema Omišu teški strojevi uređuju plaže, pa se čovjek zapita ima li uopće slobodnog bagera u Dalmaciji. Gradilišta su oživila uoči kampanje, a nakon izbora bit će vjerojatno slobodnih bagera i za privatne investitore.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo