nije mu prvi put / Muškarac u Zaprešiću pokušao oteti 17-godišnjakinju: sve vidjelo desetak ljudi, ali nitko nije reagirao

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Dan nakon ovog napada, muškarac je ponovno napao žensku osobu, a ranije je već napadao

26.10.2016.
19:55
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Administratori Facebook stranice Novosti iz Zaprešića objavljili su kako je prošlog četvrtka u ranim jutarnjim satima kod Doma zdravlja u Zaprešiću, napadnuta 17-godišnja djevojka.

Kako pišu, muškarac joj je prišao s leša, pokušavao skinuti šal i ljubiti je oko vrata te joj je na kraju stavio maramu na usta, kako ne bi zvala u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde kako je to sve vidjelo 10-ak osoba i da nitko nije reagirao, a da se djevojka, unatoč šoku i strahu, uspjela obraniti.

"Prema službenim informacijama, u četvrtak ujutro oko 07:20 sati kod Doma Zdravlja i prodavaonice Vip, napadnuta je maloljetnica od 17 godina koja se kretala prema Šibicama. Saznajemo kako je djevojku pratio muškarac dok se kretala ulicom Trzna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu maloljetnicu, koliko doznajemo iz policije, muškarac je imao u vidu omamit te u auto stavit gdje je parkirao negdje u blizini trznice. Ovo je muškarcu prvi takav čin da pokušava otet maloljetnicu.

Doznajemo kako je kod Doma Zdravlja na stanicama stajali 10-ak osoba te samo obratile pozornost i nisu htijeli reagirati.

Maloljetnica unatoč strahu i šoku, uspjela je nekako se obraniti nakon čega je otmičar pobjegao u istom pravcu odakle ju je i pratio.
Otmičar ju je, nakon što ju ne napao iza leđa, pokušavao skinuti šal te ljubit oko vrata te joj je stavljao maramu na usta kako ne bih zvala u pomoć. Međutim, maloljetnica uspjela je nekako zvati u pomoć, no nažalost nitko nije htio prići u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U teškom stanju maloljetnica je otišla policiji sa bakom te su uz pomoć radnice socijalne skrbi napravili i izvješće o napadu. Samim time, policija je već upoznata s napadima takvog muškarca, no međutim, ovu maloljetnicu imao je u planu otet.
Ponavljamo, muškarac je u četvrtak ujutro oko 07:20 kod Doma Zdravlja i prodavaonice Vip napao maloljetnicu koja se kretala u smjeru Šibice.

Pretpostavlja se da muškarac živi negdje u centru Zaprešića jer se većinom kreće ovim teritorijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobili smo i opis muškarca:

- trenirka gornji dio sive boje sa tamno crnim prugicama vodoravno, širine 5 cm
- kapuljača na glavi 
- široke hlače/trenirke tamnijih boja (većinom crna i plava)
- visina od 175 do 180 cm
- težina od 50 do 70 kg
- starost od 30 do 35 godina
- tamno smeđa kosa
- smeđe oči
- kratka brada po licu, a oko usana sivkasta boja
- osjeti se miris cigareta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz taj opis, muškarac zna nosit i tamno zeleni i tamno plavi prsluk,a ispod njega trenirka sive, crne ili plave boje.

Od maloljetnice, a i od ostalih žrtvi, saznajemo kako pri bijegu brzo trči, ruke ima u džepovima te se zna prije i nakon napada okretati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saznajemo i kako je u petak u Kodrmanovoj muškarac ponovno napao žensku osobu, te saznajemo kako je već napadao u parkiću pokraj socijalne skrbi, te na tržnici kod Hrvatske Lutrije i kod pučkog učilišta u Zaprešiću.

Također, saznajemo da su osnovne škole Antun Augustinčić i Ljudevit Gaj dobili dojavu roditeljima od policije na oprez vezano za muškarca koji napada djevojke i žene grada Zaprešića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos incidentu koji se u četvrtak dogodio kod Doma Zdravlja i prodavaonice Vip oko 7:20 odnosno pokušaj otmice djevojke od 17 godina, stanovnice grada Zapresica, policija je sada se još više postrozila u gradu Zapresicu ponajviše u centru.

Na teren je došla i tajna policija kako bih mogla muškarca lakše uvidjet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovog napada maloljetnice, molimo sada što više građane Zapresica na oprez. Te ukoliko vidite neki napad, pomozite djevojkama i ženama u obrani te na licu mjesta da se automatski zove policija.

Ponavljamo, skočite u pomoć da se ne dogodi još pokusaja otmice. Pomozimo jedni drugima te da policija uspije uhapsiti muškarca.
Dijelite dalje!!!", stoji u objavi stranice na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo