'JURE AUTI, PRETIČU' / Na dijelu Jadranske magistrale muškarac vozio bicikl s djetetom: 'On drži malu za bicikl...'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Muškarac s djetetom biciklirao je na magistrali na potezu između Makarske i Tučepa

29.6.2021.
16:14
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Na Jadranskoj magistrali, potezu između Makarske i Tučepa, zabilježen je neuobičajen prizor - muškarac je vozio bicikl paralelno s djetetom, javlja Morski.hr.

Iz fotografije koje posjeduje navedeni portal, vidljivo je kako muškarac nema kacigu, dok dijete ima. Također, muškarac cijelo vrijeme desnom rukom pridržava dijete dok se voze biciklima magistralom, dok ih za to vrijeme zaobilaze automobili na toj inače brzoj, uskoj i za bicikliste opasnoj magistralnoj cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitateljica koja je fotografije poslala portalu Morski.hr ne može se načuditi muškarcu koji biciklira s djetetom.

Image
Foto: Morski.hr

Dijete na biciklu vozi Magistralom

"Uz sve nesreće zadnjih nekoliko dana eto ovoga na magistrali od Makarske prema Tučepima. Jure motori, auti pretiču, užas živi… On drži malu za bicikl, 50 m iza njih žena na biciklu", opisala je situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor policije

O navedenom slučaju se oglasila i PU splitsko-dalmatinska.

"Sukladno članku  113. Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozači bicikla moraju upravljati biciklom na način da se ne umanjuje stabilnost bicikla i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito ne smiju vući ili gurati predmete koji ga mogu ometati u upravljanju biciklom ili ugrožavati druge sudionike u prometu ( o konkretnom slučaju gura dijete na biciklu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz naprijed navedenog jasno je da je vozač bicikla počinio prekršaj iz članka 113. stavak 1. kažnjivo po članku 113. stavak 3. za što je propisana novčana kazna u iznosu od 300,00 kuna", pojasnili su. Na kraju su dodali kako vozači bicikla stariji od 16 godine nisu obavezni imati kacigu prilikom upravljanja bicikla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo