MUP RASPISAO NATJEČAJ ZA 600 NOVIH LJUDI: / Ovo su uvjeti koje moraju zadovoljiti

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Zeljko Lukunic

Prednost će imati kandidati koji su to pravo stekli po zakonu o braniteljima, Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina.

8.3.2018.
18:42
PIXSELL/Ilustracija, Zeljko Lukunic
VOYO logo

MUP je na svojim stranicama objavio natječaj u kojem traže 600 novih kandidata za policajce i policajke.

Srednjoškolsko obrazovanje odraslih

Radi se o upisu polaznika i polaznica u srednjoškolsko obrazovanje odraslih za to zanimanje. Nakon programa obuke bi se kandidati primili u radni odnos u policijskim upravama i drugim jedinicama Ravnateljstva policije, stoji u natječaju objavljenom na stranicama MUP-a. Prijaviti se mogu hrvatski državljani ako imaju završena četiri razreda srednje škole, a do 10. rujna 2018. moraju imati manje od 28 godina. Uvjet je i posebna psihička i tjelesna zdravstvena sposobnost. Kandidati moraju biti i 'osobno dostojni za obavljanje policijske službe', a ne smiju biti članovi političke stranke, stoji u MUP-ovom natječaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatke provjere kandidata

Policija će provjeriti i podatke o osobama s kojima prijavljeni kandidat živi u zajedničkom kućanstvu, kao i informacije o radnim osobinama i životnim navikama kandidata. Prednost će imati kandidati koji su to pravo stekli po zakonu o braniteljima, Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo