SAD JE JASNIJE / MORH objasnio što su radili automobili vojne policije na mjestu Banožićeve prometne nesreće

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ministar Mario Banožić je nesreću imao u privatnom autu dok je išao u lov

11.11.2023.
14:50
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Na očevidu nesreće kod Vinkovaca u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić, vide se automobili vojne policije, javlja 24sata.

No, Banožić je nesreću imao u privatnom autu dok je išao u lov. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'treba izvući nekoliko pouka' /

Prometni stručnjaci analizirali tešku prometnu nesreću ministra Banožića, Marušić tvrdi: 'Teško je i bahato kršio zakon!'

Image
'treba izvući nekoliko pouka' /

Prometni stručnjaci analizirali tešku prometnu nesreću ministra Banožića, Marušić tvrdi: 'Teško je i bahato kršio zakon!'

Pravilnik vojne policije definirao je tko je vojni sudionik u prometu. "Svaki pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, državni službenik i namještenik u službi u Ministarstvu obrane koji na bilo koji način sudjeluje u prometu na cesti dok obavlja službene poslove i zadaće ili sudjeluje u prometu na cesti vojnim vozilom. Vojni sudionik u prometnoj nesreći je svaki vojni sudionik u prometu koji je na bilo koji način sudjelovao u prometnoj nesreći dok obavlja službene poslove i zadaće ili je sudjelovao u prometnoj nesreći upravljajući vojnim vozilom", navodi se.

"Oni inače kada se radi o ozljeđivanju vojnih osoba budu prisutni, nemaju nikakvu ulogu u očevidu. Oni dođu na poziv MUP-a", rekla je Biljana Luburić u obraćanju medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MORH: Radilo se o provedbi vojnopolicijskih poslova bilježenja i izvješćivanja

Iz Ministarstva obrane su odgovorili da su na očevid došli radi vojnopolicijskih poslova bilježenja.

"Vezano za vaš upit možemo vas izvijestiti da policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastim redovito izvještava vojnu policiju o postupanju prema djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Glavnog stožera Oružanih snaga, koja u tom slučaju izlazi na mjesto događaja i prikuplja podatke za potrebe bilježenja i izvješćivanja u skladu s članka 12. stavka 1. tč.11. Pravilnika o vojnopolicijskim poslovima," kažu iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U skladu s navedenim očevid na mjestu događaja provodilo je nadležno državno odvjetništvo i policijski službenici MUP-a, odnosno nije se radilo o postupanju vojne policije u smislu provođenja očevida na mjestu događaja ili bilo kojeg drugog postupanja radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do predmetne prometne nesreće, nego samo o provedbi vojnopolicijskih poslova bilježenja i izvješćivanja," pojasnili su.

POGLEDAJTE VIDEO: Policijski očevid na mjestu nesreće ministra Banožića gdje je jedna osoba poginula

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo