dijelovi odluke / MOL objavio izvatke iz tajne presude kojom je Hrvatska izgubila arbitražu: MOL nije dao mito Sanaderu

Image

Iz njih je jasno kako je Hrvatska izgubila spor u svim točkama svoje tužbe, a osobito u onoj glavnoj - da je MOL upravljačka prava stekao davanjem mita Ivi Sanaderu

12.1.2017.
21:35
VOYO logo

Ograđujući se obavezom prema tržištu kapitala, MOL je objavio izvatke iz tajne presude kojom je Hrvatska izgubila arbitražu u Ženevi. 

Iz njih je jasno kako je Hrvatska izgubila spor u svim točkama svoje tužbe, a osobito u onoj glavnoj - da je MOL upravljačka prava stekao davanjem mita IviSanaderu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što je s najvećom mogućom pažnjom razmotrio sve dokaze i podneske koje je Republika Hrvatska dostavila u vezi s pitanjem mita, a koje je predstavljeno s najvećom mogućom brižljivošću i sveobuhvatnošću, ovaj je Sud došao do pouzdanog zaključka da Republika Hrvatska nije uspjela dokazati da je MOL doista dao mito dr. Sanaderu. Sukladno navedenom, zahtjev Republike Hrvatske da se FASHA i GMA proglase ništetnima zbog navodnog mita je neuspio. 

Nakon ove objave, koja je obvezna sukladno mađarskim zakonima, Mađarska Nacionalna Banka je, kao regulator, putem pravne obavijesti zatražila daljnje objave od strane MOL-a. Osim toga, investitori, analitičari, kao i mađarski i međunarodni mediji su redovno zahtijevali od MOL-a da objavi dodatne detaljnije informacije o svim aspektima ovog pravorijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz razloga povjerljivosti arbitražnog postupka, u ovom trenutku nije moguće objaviti cjelokupni pravorijek, međutim, MOL mora postupati sukladno primjenjivim pravilima mađarskog tržišta kapitala, kao i sukladno pravnoj obavijesti mađarskog regulatora. Imajući u vidu sve ove obveze, te nakon pomnog razmatranja, MOL je odlučio učiniti pojedine daljnje bitne dijelove pravorijeka javno dostupnim", stoji u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo