lavina nasilja / 'Moju kćer nisu zaštitili ni ravnatelj ni stručni tim, dvije učenice su je toliko maltretirale da sam je morao ispisati!'

Image
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Odlučio je javnost s tim osjetljivim slučajem upoznati pod punim imenom i prezimenom

7.2.2018.
12:16
Thinkstock / Ilustracija
VOYO logo

"Mojoj kćeri zbog vršnjačkog nasilja narušeno je psihičko i fizičko zdravlje do te mjere da sam je po žurnom postupku upisao u novu školu jer više nije mogla svakodnevno trpjeti maltretiranje drugih učenica", tvrdi to sudac Općinskog suda u Šibeniku Mato Jelić sa stalnom službom u Kninu, gdje je osnovnu školu pohađala njegova maloljetna kćer, a odlučio je javnost s tim osjetljivim slučajem upoznati pod punim imenom i prezimenom u nadi da će ohrabriti i druge roditelje čija djeca, kaže, također trpe nasilje u istoj školi, piše ŠibenikIN.

Jelić je prvotne kćerine ispovijesti o problemima u školi smatrao prolaznom fazom pa zato nije ništa poduzimao do prošle godine kada se pokrenula lavina nasilja koje su predvodile dvije učenice, a sve zbog - plasmana njegove kćeri na europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mom djetetu, odličnoj učenici i vrhunskoj sportašici, članici hrvatske kadetske reprezentacije jednog borilačkog sporta, nanesena je velika šteta. Njezini su problemi počeli već u trećem razredu, s prvim osvojenim medaljama na koje su bile ljubomorne dvije učenice koje se bez značajnih rezultata bave istim sportom. One su izlagale ruglu njezine sportske uspjehe, prekinule s njom komunikaciju i nagovorile drugu djecu iz razreda da učine isto", govori Jelić.

Kako nadodaje, od onda je ne prestaju maltretirati preko društvenih mreža, nitko s njom ne želi razgovarati, a sve samo zato jer su dvije učenice cijelom razredu dale do znanja da će svatko tko bude s njom razgovarao završiti na njihovoj "crnoj listi" i da će im biti isto kao i njoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gnjusne poruke koje su slale djevojčici sve je vidio Mato Jelić pa ih je pokazao školskoj pedagoginji koja je potom s autoricama poruka obavila jedan razgovor, a drugi, iako ga je zakazala, nije održala.

"U prosincu je moja kćer, koja je ranije na tjelesnom dobila od te dvije učenice teže udarce po nogama, uključila snimanje na mobitelu i sakrila ga u ormarić svlačionice sportske dvorane. Na snimci se jasno čuje kako se njih dvije dogovaraju da joj na satu tjelesnog odgoja slome nogu! Odmah sam otišao psihologu koji ih je pozvao na razgovor. One su priznale da su pretjerale, a on je zapisnik predočio ravnatelju. Priopćeno mi je kasnije da će njima dvjema biti izrečene pedagoške mjere i da će se obavijestiti Centar za socijalnu skrb u Kninu, a ravnatelj me je zamolio da ne podnosim prijavu policiji jer je bio uvjeren da će on sa svojim stručnim suradnicima i nadležnim Centrom za socijalnu skrb uspjeti riješiti problem mog djeteta", ispričao je Jelić za ŠibenikIN, ali kako ističe, ništa od obećanog nije poduzeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo