Mladi SDP-ovci 'sukobili' se sa HDZ-ovcima

Riječani su nabrojali mnoge nepravde - one koji su doživjeli osobno i one koje su sveprisutne u hrvatskom društvu.

5.4.2011.
22:04
VOYO logo

''Zid nepravde hrvatskog naroda'' naziv je performansa Foruma mladih SDP-a Rijeka održanog poslijepodne na Jadranskom trgu u Rijeci. Tijekom deset dana u ožujku skupljali su na pločama od stiropora poruke građana koje se odnose na njihovo nezadovoljstvo kvalitetom života u Hrvatskoj. Od tih su ploča sagradili zid, dug 25 metara i visok dva metra, kojeg su zgazili ispred ispred sjedišta HDZ-a.

Prvotno je bilo zamišljeno da zid sruše, ali su zbog bure odlučili drugačije iskazati svoj bunt. Na performansu se pojavio i SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović. HDZ-ovci im nisu ostali dužni, na balkonu njihova sjedišta izvjesili su poruke - ''Cijena bazena - Amsterdam Arena'', ''Plaža Kantrida = Obijev zaljev'', ''Tržnice Rijeka - slika našeg grada''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi SDP-ovci su pak ovom akcijom željeli, kazali su, simbolično pokazati i dokazati da su svjesni da žive u nepravednom svijetu, da je za tu nepravdu netko kriv te da na nju nisu ''pravomoćno osuđeni''. Drže da je gaženje ''zida nepravde'' dovoljno jasna i glasna poruka i simbolična utjeha za situaciju u kojoj se građani Hrvatske nalaze.

A Riječani su nabrojali mnoge nepravde, one koji su doživjeli osobno ili pak one koje su sveprisutne u hrvatskom društvu, najviše kritika, psovki i uvreda upućeno je vladajućima, no u nekima od njih ni SDP-ovci nisu pošteđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo